29 Μαρ 2014

Στις 9 Απρίλη να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς

Στις 9 Απρίλη να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς
Πρόγραμμα δράσης από τις δυνάμεις που συσπειρώνει το ΠΑΜΕ για την επιτυχία της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας



Η νεολαία είναι η πρώτη που θίγεται από τα νέα μέτρα και πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση της απεργίας
Motion Team
Την αναγκαιότητα να νεκρώσουν στις 9 Απρίλη οι τόποι δουλειάς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αναδεικνύουν τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που συζητιέται σήμερα και αύριο στη Βουλή. Οι ανατροπές που προβλέπει για μισθούς, Εργασιακά και Ασφαλιστικό συνιστούν αποφασιστικό βήμα στη διαμόρφωση των «νέων συνθηκών εργασίας» που ζητάνε οι επιχειρηματικοί όμιλοι, στην περίοδο μετά την κρίση.
Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9 Απρίλη στην Αθήνα θα γίνει στις 10 π.μ., στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Μέχρι τώρα, απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματιστεί στις παρακάτω πόλεις: Λάρισα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Αγρίνιο, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας. Νάουσα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο. Νάξος, 11 π.μ., πλατεία παλιού Δημαρχείου. Κέρκυρα, 10 π.μ., πλατεία Σαρόκο. Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο.
Με στόχο να δημιουργηθεί αγωνιστικό κλίμα, να σπάσει η τρομοκρατία της εργοδοσίας και να ακυρωθεί στην πράξη ο υπονομευτικός ρόλος της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ οργανώνουν τη μάχη της απεργίας. Σ' αυτή την κατεύθυνση:
  • Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ προγραμματίζει πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη την Τετάρτη 2/4, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
  • Πολύμορφη αγωνιστική δράση για την ανεργία και τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα ξεδιπλώνουν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και σωματεία της περιοχής, μπροστά στην απεργία στις 9 Απρίλη. Χτες έγινε στο Εργατικό Κέντρο σύσκεψη σωματείων για την οργάνωση, την προετοιμασία και τη συμμετοχή στην απεργία. Την Παρασκευή 11/4, το ΕΚ Αγρινίου καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ, διεκδικώντας έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ για όλους τους ανέργους ενόψει του Πάσχα. Μετά την απεργία, στις 16/4, διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά των ανέργων.
  • Σύσκεψη των ΔΣ των Σωματείων προγραμματίζει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, την Πέμπτη 3/4, στις 7.30 μ.μ., για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 9 Απρίλη.
  • Σε ζήτημα αιχμής μπροστά και στην απεργία, αναδεικνύει την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου. Την Πέμπτη 20/3, η Ομοσπονδία είχε συνάντηση με το ΣΕΒ για τις συμβάσεις της Χαρτοποιίας και Κυτιοποιίας. Η τοποθέτηση του ΣΕΒ ήταν ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τις ΣΣΕ, γιατί οι εργοδότες στη Χαρτοποιία - Κυτιοποιία έχουν διαγραφεί από το Σύνδεσμο, οπότε δεν τους εκπροσωπεί!
Σε ανακοίνωση, η Ομοσπονδία σημειώνει: «Οι εργοδότες αρνούνται κάθε συνάντηση με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων να συζητήσουν τα αιτήματά μας. Αυτή η αδιαλλαξία και η προσπάθεια να απαξιώσουν τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων φανερώνει ολοκάθαρα τις προθέσεις των εργοδοτών (...) Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να απαντήσουμε, όπως τους αξίζει σε αυτή την πρόκληση με την καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 9 Απρίλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ