8 Μαρ 2014

Επίλεκτοι Αμερικανοί πεζοναύτες στη Μαγνησία

Επίλεκτοι Αμερικανοί πεζοναύτες στη Μαγνησία
Διαρκείς «συνεκπαιδεύσεις» ελληνικών και αμερικανικών μονάδων σε γη, θάλασσα και αέρα. Μεγάλη συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα

ΓΕΣ
Στο πλαίσιο του περιλάλητου Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ για το 2014, πραγματοποιείται («προγραμματισμένη» κατά το ΓΕΣ) εκπαιδευτική δραστηριότητα στο διάστημα 8 ως 10 Μάρτη στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών στην περιοχή της Μαγνησίας. Συμμετέχουν προσωπικό και μέσα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και της 22ης Marine Expenditionary Unit.

Πρόκειται για μία από τις εφτά τέτοιες μονάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σώμα πεζοναυτών των ΗΠΑ. Εχει συνολική δύναμη περίπου 2.200 άτομα προσωπικό, η βάση της είναι στη Βόρεια Καρολίνα και είναι η πλέον παρασημοφορημένη τέτοια μονάδα πεζοναυτών των Αμερικανών. Εχει επιχειρήσει σε Κουβέιτ, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Αλβανία, Κόσσοβο, Βοσνία, Αφγανιστάν, Πακιστάν και αλλού.
Σημειωτέον ότι η συγκέντρωση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, εν μέσω εξελίξεων στην Ουκρανία, αυξάνεται σε βαθμό ανησυχητικό.
Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες κατέπλευσαν για ...εθιμοτυπική επίσκεψη στο φαληρικό όρμο το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «George HW Bush» και το αμερικανικό καταδρομικό «USS Philippine Sea». Ωστόσο, όπως γνωστοποιήθηκε χθες από το ΓΕΝ, από 4 ως 7 Μάρτη έλαβε χώρα στο Μυρτώο πέλαγος συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Αιγαίον» και της φρεγάτας «Ελλη» αντίστοιχα, με το αεροπλανοφόρο και το καταδρομικό του ΠΝ των ΗΠΑ. Το «George HW Bush» είναι το δέκατο και πλέον σύγχρονο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Μπορεί να μεταφέρει 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα, ενώ υπολογίζεται ότι από το αεροπλανοφόρο έχουν δυνατότητα άμεσης προσνήωσης και απονήωσης οχτώ μοίρες μαχητικών.
Επίσης θυμίζουμε ότι μόλις την Τρίτη 4/3 ολοκληρώθηκε στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, στην Κρήτη, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με την 494th Fighter Squadron των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη (United States Air Forces in Europe, USAFE). Συμμετείχαν δώδεκα αμερικανικά αεροσκάφη «F-15E», ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού «KC-135» και 258 άτομα προσωπικό, εκτελώντας μέσα σε δυο βδομάδες 270 επιχειρήσεις, στις οποίες συμμετείχαν ταυτόχρονα μέχρι και τριάντα αεροσκάφη που απογειώνονταν από τέσσερις διαφορετικές βάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ