7 Μαρ 2014

Αμερικανικά μαχητικά και πλοία στα σύνορα με Ρωσία

Αμερικανικά μαχητικά και πλοία στα σύνορα με Ρωσία
Εκπαιδεύονταν στην Ελλάδα και μεταβαίνουν σε Βαλτικές χώρες και Πολωνία



Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Traxton
Βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους για το λαό ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία αναζητά τρόπους αναβάθμισης του ρόλου της εγχώριας αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό που έκανε μεγάλης έκτασης άσκηση πρόσφατα στην Ελλάδα με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και μονάδες του στόλου, προωθείται τώρα για δράση στα σύνορα της ΕΕ με τη Ρωσία...
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αποστολή έξι επιπλέον μαχητικών F-15 για εναέριες «περιπολίες» στις χώρες της Βαλτικής, συν ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135. Σημειωτέον, οι ΗΠΑ έχουν ήδη τέσσερα F-15 να επιχειρούν πάνω από Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, στα σύνορα με Ρωσία. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Independent», τα αμερικανικά αεροσκάφη μετακινούνται από τη μόνιμη βάση τους στο Lakenheath της Βρετανίας, στη βάση Siauliai στη Λιθουανία και στην Πολωνία.
Σημειωτέον ότι από 13/2 έως 4/3, δώδεκα αμερικανικά αεροσκάφη F-15E και 258 άτομα προσωπικό της 494th Fighter Squadron (των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη, United States Air Forces in Europe, USAFE), που εδρεύουν ακριβώς στη βρετανική βάση Lakenheath, συν ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135, «συνεκπαιδεύτηκαν» με ελληνικά μαχητικά στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, στην Κρήτη.
Οι ασκήσεις απλώθηκαν σε όλη τη νότια Ελλάδα και το Αιγαίο, μετείχαν και ελληνικά πολεμικά πλοία. Οπως ανακοινώθηκε χαρακτηριστικά από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, «σκοπός ήταν η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα εκτελέσθηκαν πτήσεις εξοικείωσης, εναέριας μάχης, προσβολών σε τακτικό πεδίο βολής, αποστολές COMAO (Composite Air Operations), εναέριου ανεφοδιασμού και συνεργασία με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού».
Οπως δηλώνει στην ιστοσελίδα της USAFE η Αμερικανίδα αξιωματικός Emily Grabowski σχετικά με την άσκηση, αμερικανικά και ελληνικά αεροσκάφη εκτέλεσαν μέσα στις δυο βδομάδες της επιχείρησης σε 270 επιχειρήσεις. Αλλος Αμερικανός αξιωματικός, ο Philip Principi, σημειώνει ότι στις ασκήσεις αυτές συμμετείχαν ταυτόχρονα μέχρι και τριάντα αεροσκάφη απογειωνόμενα από τέσσερις διαφορετικές βάσεις.
Επίσης, στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκεται ήδη ένα αμερικάνικο πολεμικό πλοίο, το αντιτορπιλικό USS Traxton, κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ