12 Απρ 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Δικαστήριο εγκρίνει ωρομίσθιο 1,5 ευρώ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Δικαστήριο εγκρίνει ωρομίσθιο 1,5 ευρώ


Το εργατικό δικαστήριο της πόλης Κότμπους της Γερμανίας αποφάσισε ότι «το ωρομίσθιο ύψους 1,54 ευρώ για τους υπαλλήλους ενός δικηγορικού γραφείου είναι σύννομο, από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι το δέχτηκαν για να μπορέσουν να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας».
Το δικαστήριο αποφάνθηκε σαν γνήσιο ταξικό στήριγμα του καπιταλιστικού συστήματος ότι «οι μισθοί αυτοί μπορεί μεν να παραβιάζουν τα χρηστά ήθη, αλλά ο εργοδότης δεν λειτούργησε εκμεταλλευτικά», μιας που ο τελευταίος υποστήριξε (και απ' ό,τι φάνηκε... πειστικά) ότι «οι υπάλληλοι δεν είχαν τα προσόντα για να πάρουν μεγαλύτερο μισθό».
Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται τουλάχιστον 7,5 εκατομμύρια Γερμανοί, που, παρά το γεγονός ότι εργάζονται, είναι αναγκασμένοι να φυτοζωούν με μισθούς πείνας και πενιχρά επιδόματα για τα δεδομένα της Γερμανίας της τάξης, των 400 ευρώ. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουν την απειλή έξωσης και της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Και βέβαια αυτές οι καταστάσεις δεν είναι ζήτημα προσόντων, αλλά αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Στη δε Γερμανία που πλασαρίστηκε από την κυβέρνηση συνασπισμού των χριστιανοδημοκρατών και των σοσιαλδημοκρατών ως σημαντική «προσφορά» το ωρομίσθιο 8,5 ευρώ, είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα σημάνει αρνητικό δεδικασμένο και για άλλους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ