21 Απρ 2014

Ο... «αντισυστημικός» κύριος Λαζόπουλος

 Ο... «αντισυστημικός» κύριος Λαζόπουλος


«Όποιος δεν υμνεί το σύστημα, σημαίνει ότι πρέπει να είναι ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτιέται, δήθεν αφελώς, σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Λάκης Λαζόπουλος. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στο «παρόν σύστημα που κυβερνάει τη χώρα 35 χρόνια», εννοώντας φυσικά τους εταίρους του πάλαι ποτέ δικομματισμού και τους «δορυφόρους» τους που διαχειρίστηκαν την κυβερνητική εξουσία.

«Σύστημα», λοιπόν, για τον κύριο Λαζόπουλο, είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, άντε και το ΛΑΟΣ με τη ΔΗΜΑΡ. Δεν είναι οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, τα συμφέροντα της τάξης των κεφαλαιοκρατών που εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Δεν είναι τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πνίγουν τους λαούς της Ευρώπης, μαζί και τον ελληνικό λαό. Δεν είναι «σύστημα» για τον κύριο Λαζόπουλο οι βαθύπλουτοι καναλάρχες με τους απολυμένους ή απλήρωτους εργαζόμενους, οι «ισχυροί» φίλοι, τα κότερα της χλιδής, η «λάμψη» του ως «σελέμπριτι», τα «νούμερα» τηλεθέασης.

Ο κύριος Λαζόπουλος ασφαλώς και δεν είναι αφελής. Γνωρίζει πολύ καλά τι είναι σύστημα, όπως επίσης και τους τρόπους να το στηρίζει, αφού υπηρετώντας το πιστά  τόσα χρόνια μπορεί ο ίδιος να απολαμβάνει  τα προνόμια και την εύνοιά του. Αφελείς θεωρεί (και κάποιοι ίσως να είναι) τους ακροατές-τηλεθεατές-χειροκροτητές του.

Ο κύριος Λαζόπουλος ασφαλώς δεν έγινε ξαφνικά και «αντισυστημικός». Απλά, στις δύσκολες στιγμές που περνά σήμερα το σύστημα προσφέρει για μια ακόμα φορά τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην κατεύθυνση μιας όσο το  δυνατό πιο ανώδυνης (για το σύστημα) αποφόρτισης της λαϊκής οργής και δυσαρέσκειας στις ερχόμενες εκλογές.

Ο λαός όμως δεν πρέπει να «τσιμπήσει». Κριτήριο για την τελική επιλογή του μπροστά στις κάλπες δεν μπορεί να είναι ποιο κόμμα θα διαχειριστεί «καλύτερα» ένα σύστημα (το πραγματικό σύστημα κύριε Λαζόπουλε, το καπιταλιστικό) που γεννά την καταπίεση και την εξαθλίωσή του, αλλά ποιο αποτέλεσμα και ποιοι συσχετισμοί θα τον βοηθήσουν από καλύτερες θέσεις να αντιμετωπίσει την επίθεση που διαρκώς  μεγαλώνει σε βάρος του, με ή χωρίς «ανάπτυξη», με ή χωρίς «πλεονάσματα»…

Ο καθένας πρέπει καλά να σκεφτεί και να κρίνει ποιας τάξης τα συμφέροντα υπηρετεί με την πολιτική του κάθε κόμμα (άρα και το κόμμα που υποστηρίζει και προβάλλει ο κύριος  Λαζόπουλος) που ζητάει την ψήφο του. Να θέσει μπροστά του συνολικά το πολιτικό ζήτημα που δε θα αφορά στην αλλαγή απλά μιας κυβέρνησης, αλλά της τάξης που είναι στην εξουσία, της τάξης που κάνει πραγματικά κουμάντο.

Στις ευρωπαϊκές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ. Να συμμετέχει στο χτίσιμο μιας ισχυρής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, με ισχυρό ΚΚΕ, που θα βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση και θα ανοίξει το δρόμο για την αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία.

Κυριακή 20 Απρίλη 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ