23 Ιουν 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ-Αντιδράσεις για τον “δεκάλογο” των ξενοδοχουπαλλήλων ,απο τους δουλεμπορους του τουρισμου

Αντιδράσεις για τον “δεκάλογο” των ξενοδοχουπαλλήλων ,απο τους δουλεμπορους του τουρισμου




ksenodox_poreia13Πανελλήνια διάσταση πήρε η δημοσιοποίηση (εσωτερικού) εγγράφου του σωματείου ξενοδοχουπαλλήλων Κέρκυρας,  με το οποίο καλούνται τα μέλη του, -μέσα από ένα δεκάλογο- “να αντιμετωπίσουν την εργοδοτική ασυδοσία”.
Μεταξύ άλλων παροτρύνει τους εργαζόμενους “να ρίξουν τους ρυθμούς δουλειάς”, να ενημερώνουν το σωματείο για ότι συμβαίνει στα ξενοδοχεία”  αλλά και “για ότι  τους λένε οι προιστάμενοι”.
Το θέμα δημοσιοποίησε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο του Σαββάτου, όπου φιλοξένησε δηλώσεις εκπροσώπων του ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου του νησιού.
Ειδικότερα οι δηλώσεις στον ΑΝΤ1:
«Να ζητήσουν να πάρουν τα κλειδιά (σ.σ. των ξενοδοχείων). Διότι όλα αυτά που ζητάνε και με όλα αυτά που φέρνουν, δεν θέλουν τίποτα άλλο, να καταστρέψουν την ιδιοκτησία. Έχουν διαθέσει τη ζωή τους και τα χρήματά τους, για να έχουν αυτοί οι κύριοι απασχόληση», (Παναγιώτης Μπράμος,  πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας).
«Έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Αλλά δεν επιτρέπεται να στρέφεται ο αγώνας εναντίον των τουριστών. Διότι ένας τέτοιος αγώνας είναι εναντίον των τουριστών”, (Κωνσταντίνος Μπρεντάνος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας).
«Είναι ιερό το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να ζητάει τα δεδουλευμένα του. Τέτοια είδους αιτήματα θα βρουν όλους τους φορείς αρωγούς. Οι προτροπές αυτές προς τους εργαζόμενους, δεν μας εκφράζουν και δεν μας καλύπτουν», (Βασίλης Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας) .

ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΛΕΜΑ ΣΟΥ ΠΕΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ

Το επίμαχο έγγραφο 
Scan_Doc0097

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ