24 Ιουν 2014

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ - ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ ...οι "ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ" των εργατών !!....

 ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ - ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ ...οι "ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ" των εργατών !!....

(κι απο κοντα ολιγο απο ΣΥΡΙΖΑ) 




Απάντηση για τα όσα συκοφαντικά ειπώθηκαν εναντίον των συνδικάτων της Ν/Ζώνης, στη διάρκεια εκπομπής της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ» την Κυριακή 22 Ιούνη, σχετικά με τη σημερινή κατάσταση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος έδωσε με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας.
Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου σημειώνεται:

«Την Κυριακή 22/6/2014 στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ», «Σαββατοκύριακο με δράση», ήταν καλεσμένοι, ο Μανόλης Κεφαλογιάννης από την ΝΔ και ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για μια ακόμη φορά εξαπέλυσε Γκεμπελίστικη, χυδαία, συκοφαντική επίθεση σε βάρος των ταξικών συνδικάτων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και των σκληρών αγώνων των εργαζομένων, προσπαθώντας να ενοχοποιήσει τις κατακτήσεις μας για τη σημερινή κατάσταση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Ως κοινός χρυσαυγίτης χρησιμοποίησε τα ίδια ακριβώς ιδεολογήματα που ξεστόμιζε ο Λαγός στο Πέραμα λίγες μόλις μέρες πριν το δολοφονικό χτύπημα σε βάρος των στελεχών του Συνδικάτου μας. Δηλαδή, ότι για την αναδουλειά στο Πέραμα φταίει το Συνδικάτο, οι αγώνες των εργαζομένων και τα υψηλά δήθεν μεροκάματα που έδιωξαν δήθεν τους εφοπλιστές οι οποίοι τι να κάνουν, πήγαν στην Τουρκία. Στην Τουρκία των ισοπεδωμένων εργασιακών δικαιωμάτων με τους εκατοντάδες νεκρούς από εργατικά ατυχήματα, αφού ούτε λόγος για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αυτό άλλωστε είναι το πρότυπο της ανάπτυξης που υπερασπίζεται η κυβέρνηση και η ΕΕ.
Δεν απαντάει όμως το Χρυσαυγίτικο Στέλεχος της ΝΔ :
- Γιατί: α) τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι κλειστά εδώ και 3,5 χρόνια με τους εργαζόμενους απλήρωτους και εξαθλιωμένους; β) τα Ναυπηγεία Ελευσίνας είναι στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, με κομμένο ρεύμα, με τους εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες; Όλα αυτά ενώ α) τα σωματεία εκεί (δεν είναι καθόλου ΠΑΜΕ) δεν έχουν κάνει ούτε μια μέρα απεργία διεκδίκησης τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν χαμηλότερα ημερομίσθια από αυτά της Ν/Ζώνης και κλείνουν την εργασιακή ειρήνη σε όλες τις πτώσεις, β) οι μεγάλοι Σωτήρες - Ιδιοκτήτες τους (έτσι δεν τους παρουσίαζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;), τα τελευταία 20 χρόνια έχουν πάρει υπέρογκα ποσά, ζεστό κρατικό χρήμα ακόμη και μέσα στην κρίση….
- Την Διακρατική Συμφωνία το 2010 μεταξύ κινεζικής και ελληνικής κυβέρνησης για να χρηματοδοτούνται οι Έλληνες εφοπλιστές με ζεστό χρήμα και εξασφαλισμένα Ναυλοσύμφωνα, ώστε να οδηγούν τα πλοία τους στα κινεζικά ναυπηγεία, το Συνδικάτο μας την υπέγραψε;
- Την Διακρατική Συμφωνία πριν λίγες μέρες στα "Ποσειδώνια" μεταξύ κορεατικής και ελληνικής κυβέρνησης για να χρηματοδοτούνται Έλληνες εφοπλιστές, ώστε να οδηγούν τα πλοία τους στα κορεατικά ναυπηγεία, το Συνδικάτο μας την υπέγραψε;
- Τη νέα Διακρατική Συμφωνία μόλις προχτές, μεταξύ κινεζικής και ελληνικής κυβέρνησης για να χρηματοδοτούνται οι Έλληνες εφοπλιστές με ζεστό χρήμα και εξασφαλισμένα Ναυλοσύμφωνα ώστε να οδηγούν τα πλοία τους στα κινεζικά ναυπηγεία, το Συνδικάτο μας την υπέγραψε;
- Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ποιος τα κρατάει κλειστά εδώ και τρία και πλέον χρόνια; Δεν είναι απόφαση των ελληνικών κυβερνήσεων (με απόφαση που ψηφίσθηκε στην βουλή 30/9/2010) και της ΕΕ, (που θέλουν να κλείσει ο Ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος στη χώρα μας) που επέβαλαν πρόστιμο το οποίο το μετέτρεψαν στη συνέχεια σε 15ετες λουκέτο;
Απαράδεκτη όμως ήταν και η στάση που παρακολουθήσαμε να κρατάει και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος ενώ αντιπαρατέθηκε και συγκρούστηκε με τον Χρυσαγίτη βουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη, για όλα τα άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν στο πάνελ, στο συγκεκριμένο θέμα παρακολουθούσε παθητικά, δίνοντας την εντύπωση ότι συμφωνεί.

Τέλος καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του τηλεοπτικού σταθμού "ΣΚΑΙ", να αρνείται σε εκπρόσωπο μας να παρέμβει ζωντανά στον αέρα και να υπερασπιστεί το Συνδικάτο μας από τα ψεύδη, τις συκοφαντίες και τις αθλιότητες που ακούγονταν. Δεν μας προξενεί βέβαια εντύπωση, ούτε έχουμε αυταπάτες από έναν τηλεοπτικό σταθμό που ανήκει στον εφοπλιστή Αλαφούζο, που έχει πρωτοστατήσει στο πρόσφατο παρελθόν στην κατασυκοφάντηση του κινήματος και των ταξικών συνδικάτων, που έχει διατυπώσει την θεωρία της σοβαρής Χρυσής Αυγής και έχει προβάλει την εγκληματική Ναζιστική συμμορία όσο κανείς άλλος.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και από το συγκεκριμένο συμβάν αλλά και συνολικά από την πείρα τους, για το ποιος πραγματικά εκτρέφει το αυγό του φιδιού και το πόσο αντισυστιμική είναι τελικά η Χρυσή Αυγή.
Μόνη λύση η συσπείρωση στις ταξικές δυνάμεις, για την ανασύνταξη του κινήματος και την δική μας αντεπίθεση. Σωτήρες δεν υπάρχουν και θαύματα χωρίς την λαϊκή παρέμβαση δεν γίνονται. Μόνοι μας θα χτίσουμε την συμμαχία και θα βάλουμε τις βάσεις της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, για να μπορέσουμε να δούμε μια άσπρη μέρα».

σχόλιο της ΛΕ :
Και γιατί δεν απάντησε ο Σκουρλέτης ?
ΝΑ ΓΙΑΤΙ : 
Για το ρόλο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζώνη
Με περίσσιο θράσος οι «συνάδελφοι» Τάκης Καραγιαννάκης και Γιώργος Αλεβιζόπουλος μιλούν για «ψέματα και μισές αλήθειες» σε άρθρο τους στην «Αυγή» (2/5/2014), απαντώντας σε προηγούμενο άρθρο που δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη». Και οι δυο είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιοι με τους συνδυασμούς του: Ο πρώτος για δημοτικός σύμβουλος στο Πέραμα και ο δεύτερος για περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά.
Στο άρθρο τους χαρακτηρίζουν «ανοησία» τη διεκδίκηση αυξήσεων 5% στα μεροκάματα, για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων το 2010, «όταν η Ν/Ζώνη είχε καταρρεύσει από το 2008 και οι άνεργοι συνάδελφοί μας βρίσκονταν στην εξαθλίωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Καταγγέλλουν τον «Ριζοσπάστη» ότι λέει «συνειδητά ψέματα πως προτείναμε δραστική μείωση του μεροκάματου, ό,τι δηλαδή αξίωνε και η διοίκηση της εργοδοτικής ένωσης» και ισχυρίζονται ότι η πρότασή τους για τις επιχειρησιακές του 2010 ήταν να παραμείνουν τα μεροκάματα στο ύψος του 2009.
«Ο τυχοδιωκτισμός του ΠΑΜΕ και της εργοδοτικής ένωσης δεν επέτρεψαν τότε μια τέτοια συμφωνία και υπογραφή σύμβασης», γράφουν οι δυο συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρίζονται ότι «το χοντροκομμένο ψέμα πως ο Καραγιαννάκης και ο Αλεβιζόπουλος στήριξαν οποιαδήποτε προσπάθεια οργανωτικής διάσπασης του συνδικάτου, καταντάει άθλια συκοφαντία (...) Αν κάποιοι εμπόδισαν τότε την οργανωτική διάσπαση, είμαστε εμείς και η Εργατική Ενότητα. Το αντίθετο, και τότε και τώρα, το ΠΑΜΕ συμβάλλει σε διασπαστικές τάσεις με τη διασπαστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του».


ΚΙ ΕΔΩ : ...........τα "καλυτεροτερα "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ