12 Ιουν 2014

ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Απόφαση ενάντια στο «πράσινο φως» της ΕΕ στα μεταλλαγμένα

ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Απόφαση ενάντια στο «πράσινο φως» της ΕΕ στα μεταλλαγμένα
Παρέμβαση στη συνεδρίαση της «Διευρυμένης Επιτροπής Διαβούλευσης» έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης


Ενάντια στην προωθούμενη απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος στην ΕΕ, η οποία ανοίγει στην ουσία το δρόμο για να επιτραπεί η καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) στο σύνολο ή τμήματα της καλλιεργήσιμης επιφάνειας της επικράτειας κάθε χώρας, τάχθηκαν οι φορείς της Θεσσαλίας, που πήραν μέρος στη συνεδρίαση της «Διευρυμένης Επιτροπής Διαβούλευσης», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, ο οποίος, σε δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι οι κυβερνήσεις στην ΕΕ απελευθερώνουν την παραγωγή, εμπορία, ελεύθερη κυκλοφορία ΓΤΟ, θυσιάζοντας την υγεία των εργαζόμενων και την προστασία του περιβάλλοντος, προκειμένου να υπηρετηθεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών κολοσσών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ΓΤΟ.
Εκανε ειδική αναφορά στις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής προεδρίας της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που πρωτοστάτησε στην υλοποίηση αυτής της απόφασης, καθώς και στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, που υποκριτικά προσπαθεί να «αθωώσει» την ΕΕ.
Και τονίζει: «Η μόνη αποτελεσματική λύση είναι η ανάπτυξη της λαϊκής συμμαχίας εργατών και αυτοαπασχολούμενων του χωριού και της πόλης, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, έτσι ώστε και στο διατροφικό τομέα να μπουν τα θεμέλια για ασφαλή και σε προσιτές τιμές τρόφιμα για το λαό μας.
Χρειάζεται συστράτευση με το ΚΚΕ, να απεγκλωβιστούν εργατικές λαϊκές συνειδήσεις απ' το μονόδρομο της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που μόνο νέα δεινά θα φέρνει. Υπάρχει άλλος δρόμος, έξω από την ΕΕ, με σχεδιασμένη οικονομία που θα υλοποιεί τις φυσικές και παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, αρκεί ο λαός να έχει την εξουσία και τα μέσα παραγωγής να ανήκουν σ' αυτόν και όχι σε μια χούφτα μονοπωλιακούς ομίλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ