12 Ιουν 2014

Με σοβαρά επεισόδια υποδέχτηκαν το Μουντιάλ στο Σάο Πάολο (video)

Με σοβαρά επεισόδια υποδέχτηκαν το Μουντιάλ στο Σάο Πάολο (video)

12 Ιουνίου
19:572014


Σοβαρά επεισόδια εξελίχτηκαν στους δρόμους του Σάο Πάολο, λίγο πριν την επίσημη έναρξη του Μουντιάλ στην Βραζιλία. Οι δυνάμεις της αστυνομίας απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται επί μήνες για το υπερβάλλον κόστος της διοργάνωσης του Μουντιάλ, ειδικά σε μία χώρα όπου η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών της πένεται.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία της Βραζιλίας χρησιμοποίησε ακόμα και πλαστικές σφαίρες προκειμένου να αποκρούσει τους διαδηλωτές και να αποκλιμακωθεί η ένταση, λίγη ώρα πριν τα βλέμματα όλου του πλανήτη πέσουν στη χώρα τους. Εκατοντάδες διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα, επιχείρησαν να κινηθούν προς το στάδιο Corinthians Arena, όπου θα γίνει η τελετή έναρξης και θα ακολουθήσει ο αγώνας της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας με την Κροατία.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκε η ελληνικής καταγωγής παραγωγός του CNN, Βαρβάρα Αρβανιτίδη. Η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας θυμίζει φάντασμα, καθώς η κυβέρνηση χαρακτήρισε αργία τη σημερινή ημέρα προκειμένου να μειωθεί η κίνηση στους δρόμους. Χιλιάδες φίλαθλοι ταξίδευσαν στο Σάο Πάολο για να βρεθούν ενώπιον χάους, καθώς συνεχίζεται η απεργία του προσωπικού εδάφους στο αεροδρόμιο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ