10 Ιουλ 2014

Δολοφονικές επιδρομές και απειλές για κατοχή της Γάζας

Δολοφονικές επιδρομές και απειλές για κατοχή της Γάζας
Πάνω από 43 οι νεκροί Παλαιστίνιοι και εκατοντάδες οι τραυματίες. Συνέντευξη Τύπου χτες στην παλαιστινιακή πρεσβεία στην Αθήνα



Δεκάδες ισραηλινά άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο προετοιμασιών για χερσαία επέμβαση
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Αποφασισμένη να κλιμακώσει κι άλλο τις φονικές επιθέσεις σε βάρος των Παλαιστινίων είναι η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενθαρρυμένη από τη συνένοχη σιωπή και την αδράνεια δυτικών και αραβικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στο νέο έγκλημα που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας.
Από την έναρξη της επιχείρησης «Προστατευτική Αιχμή» στις 8 Ιούλη, και μέχρι την ώρα ου γράφονταν αυτές οι γραμμές, είχαν ήδη δολοφονηθεί πάνω από 43 άτομα (ανάμεσά τους παιδιά και γέροντες...) και έχουν τραυματιστεί πάνω από 200. Τα ισραηλινά βομβαρδιστικά χτυπούν ανηλεώς πυκνοκατοικημένες περιοχές, ισοπεδώνουν τιμωρητικά σπίτια ανώτερων στελεχών της «Χαμάς» μη υπολογίζοντας τα γυναικόπαιδα, βομβαρδίζουν υπόγειες εγκαταστάσεις κάθε είδους, κοινωνικές υπηρεσίες, σχολεία, τουλάχιστον μία βάση της Παλαιστινιακής Ακτοφυλακής, διοικητικά κέντρα, τουλάχιστον 10 υπόγειες σήραγγες κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.
Χαρακτηριστικό ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Χααρέτζ», που επικαλείται στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ως χτες το απόγευμα η Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίστηκε με πάνω από 400 τόνους εκρηκτικών!
Οι ισραηλινές θηριωδίες προβλέπεται να κλιμακωθούν περαιτέρω. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε χτες: «Εχουμε αποφασίσει να κλιμακώσουμε τις επιθέσεις μας στη "Χαμάς" και άλλους τρομοκρατικούς οργανισμούς. Ο στρατός μας είναι ισχυρός, το εσωτερικό μας μέτωπο ακλόνητο και το έθνος μας ενωμένο. Η επιχείρηση θα διευρυνθεί και θα συνεχιστεί μέχρις ότου σταματήσουν όλα τα πυρά σε βάρος των κοινοτήτων μας και επανέλθει η ησυχία».

Οι ισραηλινές βόμβες χτυπούν ανηλεώς ακόμη και παιδιά...
Επιπλέον ο Ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών, Γιουβάλ Στέινιτζ, απείλησε με επέμβαση και κατοχή της Λωρίδας της Γάζας «για λίγες βδομάδες, παρά την πολυπλοκότητα, τη δυσκολία και το κόστος της επιχείρησης»!
Απέναντι σε αυτές τις απειλές, στρατιωτικό στέλεχος της «Χαμάς» δήλωσε πως «κάθε Ισραηλινός αποτελεί πλέον στόχο». Χτες, συνεχίστηκαν οι εκτοξεύσεις ρουκετών σε ισραηλινά εδάφη, ακόμα και σε μεγάλο βάθος. Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδιδαν, πάντως, πως το 90% των παλαιστινιακών ρουκετών εξουδετερώνονται επιτυχώς από την αντιπυραυλική ασπίδα «Σιδερένιος Θόλος».
Νωρίτερα, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Σίσι καθώς το Κάιρο φαίνεται πως έχει αναλάβει παρασκηνιακά διπλωματική πρωτοβουλία για τη σύναψη εκεχειρίας. Δεν έγινε γνωστό εάν ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επικοινώνησε και με στελέχη της «Χαμάς» στη Γάζα, δεδομένων των κακών σχέσεων που έχει η κυβέρνησή του με ισλαμικές οργανώσεις...
Στο μεταξύ, Αμερικανός αξιωματούχος, που φέρεται πως εμπλέκεται στις έρευνες για τη διαλεύκανση της εξαφάνισης και δολοφονίας των τριών Ισραηλινών νεαρών στα μέσα του περασμένου Ιούνη, υποστήριξε ότι οι τρεις έφηβοι είχαν πυροβοληθεί με σιγαστήρα τουλάχιστον 10 φορές, ένδειξη που φωτογραφίζει την πιθανότητα φόνου εκ προμελέτης. Ισραηλινοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν αυτή την εκτίμηση, λέγοντας ότι «η έρευνα συνεχίζεται».
Συνέντευξη Τύπου του Παλαιστίνιου πρέσβη
Στις εγκληματικές επιπτώσεις των εντεινόμενων αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας και το νέο αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, αναφέρθηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου στην πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι και ο πρέσβης της Τυνησίας, Ταρέκ Σαάντι, που έδωσε το «παρών» με την ιδιότητα του πρύτανη του αραβικού διπλωματικού σώματος στην Ελλάδα.
Ο Τυνήσιος πρέσβης, παίρνοντας αρχικά το λόγο, χαρακτήρισε «πρόκληση» τη σημερινή ισραηλινή επιθετικότητα στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας τη «δύσκολη και πικρή» σημερινή κατάσταση για τον παλαιστινιακό λαό. Εξέφρασε «την απόλυτη στήριξη της Τυνησίας στον παλαιστινιακό λαό» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να λάβει δραστικά μέτρα για να σταματήσουν οι θηριωδίες του Ισραήλ».
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης υπογράμμισε ότι ήδη από τις 12/6 οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις των Ισραηλινών είχαν προκαλέσει το θάνατο άλλων 16 Παλαιστινίων, πέρα από τους τουλάχιστον 32 που σκοτώθηκαν μέσα στο τελευταίο διήμερο.
Υπογράμμισε ότι τις τελευταίες τρεις βδομάδες, πριν καν τη σημερινή κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας, οι κατοχικές δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει 387 εισβολές σε σπίτια και καταυλισμούς Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη, εισβολές σε 2.400 σπίτια και κτίρια κοινωνικών υπηρεσιών, πάνω από 800 συλλήψεις, μεταξύ αυτών και εκλεγμένοι βουλευτές, αριθμός που προστίθεται στους ήδη 6.000 Παλαιστίνιους κρατουμένους.
«Εγιναν άραγε όλα αυτά μόνο για την εξαφάνιση των τριών νεαρών Ισραηλινών;» αναρωτήθηκε, τονίζοντας ότι το Ισραήλ εφαρμόζει σε βάρος των Παλαιστινίων πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν σε βάρος των Εβραίων από τους ναζί, όπως η συλλογική τιμωρία...
Ερωτηθείς σχετικά με πιθανά διπλωματικά μέτρα, προκειμένου να αποτραπεί το σχέδιο πιθανής ισραηλινής χερσαίας επέμβασης στη Γάζα, ο Τουμπάσι σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη πρωτοβουλία του Αραβικού Συνδέσμου για σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για «την παροχή καθεστώτος προστασίας του παλαιστινιακού λαού από τις επιθέσεις». Πρόσθεσε ότι και η Αίγυπτος μεσολαβεί στην κρίση, επιδιώκοντας συμφωνία εκεχειρίας.
Ο ίδιος κατέληξε σημειώνοντας: «Ευχόμαστε να σταματήσει η επιθετικότητα. Ομως, δεν μπορεί ο παλαιστινιακός λαός να βλέπει με σταυρωμένα τα χέρια τις εξελίξεις. Πρέπει να αντισταθεί ενωμένος σε περίπτωση χερσαίας εισβολής... Εκτιμάμε ωστόσο πάρα πολύ κάθε εκδήλωση αλληλεγγύης που γίνεται από τον ελληνικό λαό προς τον παλαιστινιακό και τις κινητοποιήσεις διάφορων οργανώσεων προς αυτή την κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ