19 Ιουλ 2014

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.: Ανασφάλιστοι ναυτικοί σε Ηγουμενίτσα -Κέρκυρα

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.: Ανασφάλιστοι ναυτικοί σε Ηγουμενίτσα -Κέρκυρα


paxoi_kinitpop 1Πληθώρα παραβιάσεων στην ισχύουσα νομοθεσία καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και ζητάει από το υπουργείο Ναυτιλίας τον πλήρη έλεγχο των πλοίων και την εφαρμογή της διεθνούς και της ελληνικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο «κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) πραγματοποίησε ελέγχους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και διαπίστωσε ότι το πλοίο «Bridge» της εταιρείας European Sealines υπηρετούν 51 ναυτικοί που δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ και δεν αμείβονται με τη συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ στο πλοίο «Larks» υπηρετούν 32 ναυτικοί με τις ίδιες συνθήκες».
Ακολούθησαν συσκέψεις στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας μεταξύ του κλιμακίου της ΠΝΟ και των πλοιοκτητριών εταιριών, όπου απαιτήθηκε από τις τελευταίες να εφαρμόσουν την ισχύουσα νομοθεσία. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, «ο πλοιοκτήτης της εταιρίας European Sealines αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του».
Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, «ο πλοιοκτήτης της European Sealines προκλητικά δήλωσε ότι θα λειτουργήσει το πλοίο του κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας».
Ως εκ τούτου η ΠΕΝΕΝ καλεί την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να ορίσει κινητοποιήσεις «τόσο στο συγκεκριμένο πλοίο όσο και σε κάθε άλλο, όπου θέλουν οι πλοιοκτήτες να παραβιάζουν το status quo, ανατρέποντας τις αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να λειτουργούν τα πλοία».
Στην Κέρκυρα
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, «ο γενικός γραμματέας της Π.Ε.Ν.Ε.Ν., Νίκος Κροκίδης, σε έλεγχο στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης διαπίστωσε σωρεία παραβάσεων, με καθημερινή υπέρβαση ωραρίου εργασίας, μη εφαρμογή των οργανικών συνθέσεων κ.ά και απαίτησε την πλήρη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Πορθμείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ