18 Αυγ 2014

Η βρωμια του μικροαστισμου και του καπιταλισμου

«Όλο και περισσότερες οικογένειες δρουν σα συμμορίες, αλλά ανάβουν με ευλάβεια τo κερί»…



Σύμφωνα με την αστυνομία, στην υπόθεση της δολοφονίας του 39χρονου στο Άστρος Κυνουρίας από τον πατέρα του -ο οποίος, αφού τον σκότωσε, τον διαμέλισε και τον έκαψε- συμμετείχαν ακόμα τέσσερα μέλη της οικογένειας: η σύζυγός του και μητέρα του θύματος, ο θείος του θύματος, η θεία του θύματος και ο γαμπρός του. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας μάλλον είχαν πάει για μπάνιο και δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος.
Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο πατέρας, αφού σκότωσε τον γιο του, έβαλε -με την βοήθεια του αδελφού του- το πτώμα σε αυτοκίνητο, πήγαν σε ερημική τοποθεσία και του έβαλαν φωτιά.
Στη συνέχεια, μπήκαν στο αυτοκίνητο του γαμπρού του θύματος, ο οποίος τους μετέφερε στο σπίτι.
Όσο οι τρεις άνδρες προσπαθούσαν να εξαφανίσουν το πτώμα, η μητέρα και η θεία του θύματος φρόντισαν να καθαρίσουν τα αίματα από την αυλή του σπιτιού.
Η ζέστη τρελαίνει τους ανθρώπους αλλά είναι κάπως δύσκολο να πούμε πως μια ολόκληρη οικογένεια τρελάθηκε ταυτόχρονα. Υποθέτω πως τις επόμενες ημέρες θα μάθουμε τα αίτια αυτής της δολοφονίας.
Κάθε φορά που γίνεται ένα αποτρόπαιο έγκλημα, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να σκέφτονται πως ο δράστης ήταν παρανοϊκός. Τους ανακουφίζει αυτή η σκέψη. Αν και είναι άδικη για τους σχιζοφρενείς.
Μπορείς να πεις πως ένας δράστης ήταν παρανοϊκός αλλά δεν μπορείς να πεις πως μια ολόκληρη οικογένεια ήταν παρανοϊκή.
Θυμάμαι πάντα ένα έγκλημα που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση:
Το 2003, ένα ανδρόγυνο σε περιοχή της Φλώρινας νάρκωσε μια οικιακή βοηθό από το Μοναστήρι της ΠΓΔΜ -που τα χαρακτηριστικά της έμοιαζαν με αυτά της συζύγου του δράστη-, και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο στο οποίο μετέβαινε η άτυχη γυναίκα, ώστε να εισπράξουν από γερμανική ασφαλιστική εταιρεία 1,5 εκατ. ευρώ.
Αυτό που ήταν ακόμα πιο τρομακτικό σε αυτή την υπόθεση είναι πως τα δυο παιδιά του ανδρόγυνου γνώριζαν τι σχεδίαζαν και τι έκαναν οι γονείς τους.
Η οικογένεια είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Η οικογένεια που γίνεται συμμορία -και δρα σαν συμμορία- είναι ένα τέρας.
Όλο και περισσότερες οικογένειες στην Ελλάδα δρουν σαν συμμορίες.
Βέβαια, είναι και πολύ πιστές οι ελληνικές οικογένειες.
Κάνουν μεγάλους σταυρούς.
Ανάβουν με ευλάβεια το κερί.
Κουβαλούν και τον Επιτάφιο.
Και δεν ντρέπονται.
(Κρίμα που δεν έχουμε σήμερα έναν μεγάλο θεατρικό συγγραφέα, να γράψει ένα έργο για μια ελληνική οικογένεια που σχεδιάζει μια δολοφονία γύρω από ένα τραπέζι. Θα βλέπαμε όλη την ελληνική κοινωνία μέσα σε δυο ώρες.)
Πηγή: pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ