5 Αυγ 2014

ΓΑΖΑ Αυξάνονται καθημερινά τα θύματα των εγκλημάτων του Ισραήλ

ΓΑΖΑ
Αυξάνονται καθημερινά τα θύματα των εγκλημάτων του Ισραήλ



Λίγο μετά από ένα ακόμα μακελειό χτες στην πόλη της Γάζας
Associated Press
ΓΑΖΑ.-- Η φρίκη που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός από το καθημερινό σφυροκόπημα της ισραηλινής φονικής μηχανής δεν έχει τέλος. Η μαρτυρική γη της Γάζας «ποτίζεται» καθημερινά από το αίμα των κατοίκων της και των παιδιών της, που πολλά από αυτά δεν προλαβαίνουν καν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Οι νεκροί ως χτες το βράδυ έφταναν τους 1.836, ανάμεσά τους 400 παιδιά, ενώ πάνω από 9.400 είναι οι τραυματίες.
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τις πόλεις της Γάζας, όπου δολοφονημένα παιδιά, λόγω έλλειψης χώρων στα νοσοκομεία και νεκροτομεία, αποθηκεύονται ακόμα και σε ψυγεία για παγωτά, ενώ οι υγειονομικές αρχές δίνουν τιτάνια μάχη να βοηθήσουν όσους τραυματίες μπορούν. Την Κυριακή χτυπήθηκε και νέο σχολείο - καταφύγιο του ΟΗΕ (το τέταρτο συνολικά) στη Νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου βρήκαν το θάνατο 10 Παλαιστίνιοι και περίπου 30 τραυματίστηκαν.
Σημειώνουμε ότι στο σχεδόν ένα μήνα φονικών επιδρομών στη Γάζα έχουν χτυπηθεί συνολικά 9 εγκαταστάσεις του ΟΗΕ. Το τελευταίο περιστατικό στο σχολείο ξαναέβγαλε και πάλι στο προσκήνιο τους ...ευαίσθητους, όπως ο ΓΓ του ΟΗΕ, που κατήγγειλε ως «απαράδεκτο το χτύπημα», αλλά κινήθηκε στη γνωστή γραμμή των ίσων αποστάσεων θύτη και θύματος. Στην ίδια ρότα ήταν και οι δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, αλλά και άλλων αξιωματούχων της ΕΕ.

Παιδιά δολοφονημένα στη Γάζα από τους Ισραηλινούς, λόγω έλλειψης χώρων στα νοσοκομεία, τοποθετούνται σε ψυγεία για παγωτά
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε την «αναγκαιότητα να υπάρξει μια συμφωνία (ανάμεσα στους αντιμαχόμενους) για να αποφευχθεί η επανάληψη των (στρατιωτικών) επιχειρήσεων, των οποίων τα περισσότερα θύματα είναι αθώοι πολίτες», σε μια συνομιλία του με τον ομόλογό του του Ισραήλ Αβιγκντορ Λίμπερμαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ. Από την πλευρά του ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ πρότεινε να συμφωνηθεί η Γάζα να περάσει στη δικαιοδοσία του ΟΗΕ. Πάντως, τα θύματα του Ισραήλ από την έναρξη των επιδρομών είναι 64, όλοι στρατιώτες εκτός από 3 πολίτες.
Νέα παραβίαση εκεχειρίας μόλις άρχιζε
Χτες Δευτέρα η δήθεν 7ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, με έναρξη στις 10 το πρωί, που ανακοίνωσε το Ισραήλ, δεν άντεξε ούτε 1 ώρα. Αρχικά χτύπησαν υποτίθεται με «στόχο ακριβείας», στον πυκνοκατοικημένο προσφυγικό καταυλισμό Σάτι, στην πόλη της Γάζας, ένα σπίτι της «Χαμάς», όπου σκοτώθηκε ένα 8χρονο κοριτσάκι και άλλοι 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι από αυτούς σοβαρά. Ακολούθησαν αεροπορική επιδρομή στην Κεντρική Γάζα και επιχειρήσεις.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και χτες το απόγευμα μετά τις νέες επιθέσεις είπε κυνικά: «Η επιχείρηση στη Γάζα συνεχίζεται και δεν θα τερματιστεί, παρά μόνο όταν έχουν επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια για τους πολίτες του Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα».
«Εχουμε προχωρήσει με την αποστολή, με στόχο να καταστρέψουμε (τις στοές) που έχουμε εντοπίσει και αναμένουμε να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό σε μικρό χρονικό διάστημα, ίσως μέσα στις επόμενες 24 ώρες», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του στρατού Π. Λέρνερ.
Ισραηλινοί στρατιώτες επίσης χτες άνοιξαν πυρ εναντίον συνεργείου του πρακτορείου ειδήσεων «Ανατολή», μετέδωσε το «CNN-Turk» από τη Λωρίδα της Γάζας. Με αφορμή και αυτό και την προσπάθεια να δείξει φιλοπαλαιστινιακό προφίλ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν κατηγόρησε και πάλι το Ισραήλ για ναζιστικές μεθόδους, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των προεδρικών εκλογών που γίνονται την ερχόμενη Κυριακή.
Διαδηλώσεις επίσης όλο το Σαββατοκύριακο ενάντια στη σφαγή στη Γάζα έγιναν στη Δυτική Οχθη, όπου πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και υπήρξαν τραυματισμοί διαδηλωτών, ενώ κινητοποιήσεις καταδίκης του εγκλήματος του Ισραήλ έγιναν και στις ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στο Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ