5 Αυγ 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Φασίστες από άλλες χώρες πολεμούν στο πλευρό του Κιέβου

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Φασίστες από άλλες χώρες πολεμούν στο πλευρό του Κιέβου
Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις Σουηδών ναζιστών σε σουηδικά ΜΜΕ



Ουκρανοί στρατιώτες, που αποφάσισαν να περάσουν σε ρωσικό έδαφος, αρνούμενοι να συνεχίσουν τον πόλεμο
ΚΙΕΒΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Αποκαλυπτικές του ποιον εξυπηρετεί η «αντι-τρομοκρατική επιχείρηση», που συνεχίζεται αμείωτα στην Ανατολική Ουκρανία, είναι οι δυνάμεις που σπεύδουν να στηρίξουν την κυβέρνηση εθνικιστών και φασιστών του Κιέβου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σουηδικών ΜΜΕ, πολλοί ναζιστές, μέλη και στελέχη ναζιστικών κομμάτων από τη Σουηδία πολεμούν στο πλευρό της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου. Μάλιστα, ο Μίκαελ Σκιλτ, στέλεχος του ναζιστικού «Κόμματος των Σουηδών», που συμμετέχει στο τάγμα «Azov» (που επανδρώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας και αποτελείται από 300 άτομα, εκ των οποίων πολλά είναι ναζιστές από διάφορες χώρες) φέρεται να δηλώνει ότι πολεμά «για μια Ευρώπη της λευκής φυλής». Ο Σκιλτ επιχειρεί ως ελεύθερος σκοπευτής έξω από το Ντόνετσκ, όπως δήλωνε πρόσφατα ο ίδιος στο σουηδικό ραδιόφωνο, εξηγώντας ότι πολλοί «εθνικοσοσιαλιστές», που ανήκουν στο τάγμα, έχουν πάνω τους αγκυλωτούς σταυρούς. Στόχος τους - συνέχισε στις ίδιες δηλώσεις - είναι να δημιουργήσουν μια Ευρώπη για λευκούς και «δεν υπάρχει κανένα έλεος γι' αυτό». «Μάχομαι τους κομμουνιστές κυρίως» και προτείνει στους Εβραίους «να εγκαταλείψουν την Ουκρανία μιας και δεν είναι λευκοί».
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η αντικομμουνιστική φαρέτρα είναι βασικό εργαλείο σε κάθε είδους επιχείρηση που επιβάλλει η υπεράσπιση των μονοπωλιακών συμφερόντων, ακόμα και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που αιματοκυλούν αμάχους και δολοφονούν μικρά παιδιά.
Την Κυριακή, οι δημοτικές αρχές του Ντόνετσκ ανέφεραν ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο είχαν σκοτωθεί ακόμα έξι άμαχοι, ενώ 13 είχαν τραυματιστεί, ενώ ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωνε ότι στην πόλη είχαν καταστραφεί μεταξύ άλλων και σχολεία.
Στο Λουγκάνσκ, οι τοπικές αρχές αναφέρθηκαν τουλάχιστον σε τρεις ακόμα νεκρούς αμάχους, ενώ η πόλη δεν έχει νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και δεν ανεφοδιάζεται με τρόφιμα, τα αποθέματα καυσίμων έχουν εξαντληθεί, ακόμη και για τις υπηρεσίες διάσωσης. Εδώ και ένα μήνα δεν καταβάλλονται οι μισθοί και οι συντάξεις, ενώ τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων στις τράπεζες είναι άδεια.
Ουκρανοί στρατιώτες πέρασαν στη Ρωσία
Στο μεταξύ, χτες, ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι πάνω από 400 Ουκρανοί στρατιώτες (πολλοί από αυτούς μέλη της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας) ζήτησαν καταφύγιο στα ρωσικά εδάφη, επειδή δεν είχαν πυρομαχικά, φαγητό, καύσιμα, αλλά και καθαρές εντολές και επειδή πολλοί από αυτούς δεν ήθελαν πλέον να πολεμούν εναντίον του λαού τους. Από τη μεριά του Κιέβου, ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις της στην Ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ότι σημειώθηκε «μια σχεδιασμένη επιχείρηση για την απεμπλοκή μιας μονάδας του ουκρανικού στρατού κοντά στην Τσερβονοπαρτιζάνσκ» και ένα μέρος των στρατιωτών «πήγε στο έδαφος της Ρωσίας», τονίζοντας πως το Κίεβο προσπαθεί να διαπραγματευθεί την επιστροφή τους.
Το Σάββατο παρατηρητές της διεθνούς αποστολής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανέφεραν ότι αναγκάστηκαν να φύγουν από ένα μέρος της περιοχής της συντριβής του «Μπόινγκ» των «Μαλαισιανών Αερογραμμών», εξαιτίας πυρών του πυροβολικού. Ο αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής Αλεξάντερ Χαγκ είπε ότι οι ρωσόφωνοι έχουν δεχθεί να προσφέρουν πρόσβαση στην περιοχή και ότι είναι πολύ νωρίς να καθοριστεί αν πρόκειται για παραβίαση της εκεχειρίας, στην οποία είχαν συμφωνήσει και οι δύο πλευρές.
Ενίσχυση πολεμικών δαπανών ζητά ο Ράσμουσεν
Την ολόπλευρη κλιμάκωση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανέδειξε η επισήμανση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερς Φον Ράσμουσεν, σε συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή, σε γαλλική εφημερίδα, ότι «θα ενισχύσουμε τα στρατιωτικά μας γυμνάσια και θα καταρτίσουμε νέα αμυντικά σχέδια. Η ρωσική επίθεση ήταν ένας κώδωνας κινδύνου και δημιούργησε μια νέα κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη».
Ο ΝΑΤΟικός αξιωματούχος σχολίασε ότι «φιλοδοξία του Προέδρου Πούτιν είναι να δημιουργήσει μια σφαίρα επιρροής στην περιοχή» και κάλεσε «τις χώρες του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην άμυνα. Τα πέντε τελευταία χρόνια η Ρωσία αύξησε τις αμυντικές της δαπάνες κατά 50%, οι χώρες του ΝΑΤΟ τις μείωσαν κατά 20% κατά μέσο όρο. Πρέπει να αντιστραφεί η τάση αυτή».
Το Σάββατο είχε προηγηθεί επιστολή του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον προς τον γγ του ΝΑΤΟ και τους ηγέτες των υπόλοιπων 27 χωρών - μελών της ΕΕ, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επανεξετάσει «τη μακροπρόθεσμη σχέση του» με τη Ρωσία και να ενισχύσει τις ικανότητές του να αντιδρά άμεσα σε οποιαδήποτε απειλή.
Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον, τόνισε ότι «ο Πρόεδρος Πούτιν θα πρέπει να θέλει να επιλυθεί η κατάσταση διπλωματικά. (Πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε) Να αρθούν αυτές οι κυρώσεις, να αναπτυχθεί η οικονομία τους και να έχουν καλές σχέσεις με την Ουκρανία», προσθέτοντας: «Ωστόσο, μερικές φορές οι άνθρωποι δεν ενεργούν πάντα με το σωστό τρόπο και δεν ενεργούν πάντα με βάση τα μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα συμφέροντά τους».
Στην τηλεφωνική επαφή που Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν την Παρασκευή, «ο Ρώσος ηγέτης περιέγραψε τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον ως αντιπαραγωγικές, οι οποίες προκαλούν σοβαρή ρήξη στις διμερείς σχέσεις και γενικά στη διεθνή σταθερότητα», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο.
Στο μεταξύ, χτες, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι «στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ευρώπης στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των χωρών - μελών της ΕΕ συμφώνησαν "μυστικά" να άρουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές προς το Κίεβο εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή», προσθέτοντας ότι «επιτρέπονται επίσης οι εξαγωγές στρατιωτικών τεχνολογιών και εξοπλισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ