6 Αυγ 2014

Παρατυπίες και οικονομικές ατασθαλίες σε συνδικαλιστική οργάνωση

Παρατυπίες και οικονομικές ατασθαλίες σε συνδικαλιστική οργάνωση

Παρατυπίες και οικονομικές ατασθαλίες ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ύστερα από φορολογική έρευνα που έκανε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών ΕΛΤΑ (ΠΟΣΤ). Η έρευνα διήρκεσε πέντε μήνες, αφορούσε τη χρονική περίοδο 2007-2010 και έγινε μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας  Πρωτοδικών Αθηνών.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας «προέκυψαν μεγάλες παρατυπίες στις επιχορηγήσεις και ενισχύσεις της Ομοσπονδίας (...) αλλά και οικονομικές ατασθαλίες στις εκροές χρηματικών ποσών, από την Ομοσπονδία προς τα μέλη της, μεταξύ των οποίων σε έξοδα κίνησης, ταξίδια στο εσωτερικό, το εξωτερικό, αποζημιώσεις κ.α. δαπάνες.» Οι επιχορηγήσεις και ενισχύσεις προέρχονται προφανώς από τα ΕΛΤΑ. Συνοπτικά τα ποσά για τα οποία διαπιστώθηκαν παρατυπίες ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα, διαπιστώθηκαν οικονομικές ατασθαλίες με χαρακτηριστική περίπτωση 463 εντολών πληρωμής για αποζημίωση ταξιδιών εντός της Ελλάδας και στο εξωτερικό, ποσού 228.000 ευρώ, που δεν συνοδεύονται από κανένα παραστατικό αποδεικτικό τόσο της πραγματοποίησης όσο και του συνολικού πραγματικού κόστους των ταξιδιών. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση με τα αποτελέσματα της έρευνας, έχει υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Από τη μεριά της η ΠΟΣΤ σημειώνει σε δελτίο Τύπου της ότι «το σύνολο των εσόδων του συνδικάτου μας προέρχεται από τις εισφορές των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ