28 Σεπ 2014

Συνελήφθη Σύρος Τζιχαντιστής που είχε διέλθει από την Αθήνα

 Συνελήφθη Σύρος Τζιχαντιστής που είχε διέλθει από την Αθήνα

Αυτές οι ειδήσεις είναι εξ ορισμού "πονηρές", οπότε την παραθέτω με πάσα επιφύλαξη, κι επειδή είτε είναι αληθής είτε κατασκευασμένη έχει την αξία της: ως ενδεικτική του πού πάνε τα πράγματα τώρα που η Ελλάδα μπήκε για τα καλά στον χορό στη Συρία και το Ιράκ αν είναι αληθής, ως ενδεικτική του πού θέλει να τα οδηγήσει η ίδια η ελληνική αστική τάξη, και για λόγους "εθνικής ασφάλειας", αν είναι κατασκευασμένη. Ισχύει ό,τι και για κάθε ανάλογη είδηση: είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο σηματοδοτεί ένα και μόνο πράγμα: ότι η αστική τάξη είναι πλέον άκρως επικίνδυνη για το λαό, τόσο γιατί τον σέρνει σε αιματηρές περιπέτειες εκεί που δεν έχει καμιά δουλειά και για αλλότρια συμφέροντα, όσο και γιατί χρησιμοποιεί τον φόβο του για τις ρεαλιστικές, πράγματι (για το IS μιλάμε, όχι για τον σύλλογο προστασίας της πεταλούδας) δυνητικές συνέπειες της εμπλοκής της χώρας του, για να νομιμοποιήσει περαιτέρω τον αυταρχισμό και την στρατιωτικοποίησή της εσωτερικά, σε βάρος της "δικής της" εργατικής τάξης. Η "δολοφονική" δε λεπτομέρεια είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις, οι Σύροι Τζιχαντιστές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διήλθαν ανενόχλητοι από την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, η χώρα εμφανίζεται ως "ξέφραγο αμπέλι." Πάρε-βάλε για τους υπέρμαχους της περαιτέρω δολοφονικής αυστηροποίησης των αντιμεταναστευτικών νόμων και τους υπέρμαχους του δόγματος "περισσότερο στρατό, περισσότερη αστυνομία", και εννοείται, πάρε-βάλε για τη Χρυσή Αυγή και τις παρεμφερείς φασιστικές οργανώσεις της χώρας.
LR
---

Σύρος τζιχαντιστής στο Βέλγιο μέσω Αθήνας
Συνελήφθη με πλαστό γαλλικό διαβατήριο στο αεροδρόμιο Charleroi

Ένας 24χρονος Σύρος, φερόμενος ως τζιχαντιστής, ξεκίνησε την Τετάρτη από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προκειμένου να ταξιδέψει προς την πόλη Σαρλερουά του Βελγίου, αλλά συνελήφθη στο αεροδρόμιο Charleroi, έχοντας στην κατοχή του ένα πλαστό γαλλικό διαβατήριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις αποσκευές του βρέθηκαν φωτογραφίες και έγγραφα που αποδεικνύουν τη διασύνδεσή του με ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση.
Κατά τη διάρκεια ελέγχου των αποσκευών του εντοπίστηκαν έγγραφα και φωτογραφίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο 24χρονος είχε ανάμειξη σε γεγονότα που έχουν γίνει στο Ιράκ και στη Συρία. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατοχή πλαστών εγγράφων και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Από έρευνα προέκυψε ότι τελικός προορισμός του 24χρονου ήταν η Νορβηγία. Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου, στις αρχές Αυγούστου στο ίδιο αεροδρόμιο είχε συλληφθεί ένας ακόμα Σύρος τζιχαντιστής που είχε ξεκινήσει το αεροπορικό του ταξίδι από την Ελλάδα. Και αυτός είχε βρεθεί να κατέχει πλαστό διαβατήριο, ενώ στις αποσκευές είχαν βρεθεί USB με υλικό, όπως βίντεο από εκτελέσεις στη Συρία κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ