20 Σεπ 2014

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΕΡΑΜΑ Με το «καλημέρα» έκλεισαν τον μοναδικό βρεφικό σταθμό

ΠΕΡΑΜΑ
Με το «καλημέρα» έκλεισαν τον μοναδικό βρεφικό σταθμό


Με το «καλημέρα» ο ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα, ως δημοτική αρχή, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του μοναδικού δημόσιου βρεφικού σταθμού που υπάρχει στην εργατούπολη. Η αναστολή, που επί της ουσίας είναι κλείσιμο, αποφασίστηκε προχτές τα μεσάνυχτα, από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων του δήμου, γονιών και των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ να κυριαρχούν.
Το σκεπτικό που ανέπτυξε ο δήμαρχος, Γ. Λαγουδάκης, ήταν καθαρή πρόκληση απέναντι στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες του Περάματος, καθώς δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από όσα αναφέρουν κάθε φορά τα κυβερνητικά στελέχη περί «δύσκολης οικονομικής κατάστασης για την οποία απαιτούνται θυσίες». Ενώ βασικό επιχείρημα του δημάρχου ήταν ότι με την αναστολή λειτουργίας του βρεφικού σταθμού, οι δύο παιδαγωγοί του θα μεταφερθούν σε παιδικούς σταθμούς και έτσι θα εξυπηρετηθούν περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς αφού η αναλογία παιδαγωγών / παιδιών είναι μεγαλύτερη από την αναλογία παιδαγωγών / βρεφών!
Αντίστοιχη ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Καραγιαννάκη, ο οποίος ήταν από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας που εκδηλώθηκε από εργοδότες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης να χτυπήσουν το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά με τη δημιουργία αντισωματείου: «Και εγώ έχω συμφωνήσει με αυτή την αναγκαστική λύση, με την έννοια και το σκεπτικό ότι έχουμε να καλύψουμε περισσότερα παιδιά. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε και διαχείριση και να ασκήσουμε και διοίκηση»!
Η προχτεσινή απόφαση της δημοτικής αρχής άφησε αμανάτι 45 βρέφη. Να προστεθεί ακόμα ότι από τις 250 περίπου αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς, θα γίνουν δεκτές οι 130! Ταυτόχρονα η απόφαση αυτή προαναγγέλλει ποια θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσει η δημοτική αρχή και τι περιμένει το λαό του Περάματος που εμπιστεύτηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως «δύναμη ανατροπής», όπως ήταν και το προεκλογικό του σύνθημα.
Υπενθυμίζεται ότι με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής της ΝΔ, το Πέραμα, που σφαδάζει από την ανεργία και την εξαθλίωση, «μετράει» ήδη 2 κλειστούς παιδικούς σταθμούς από τους 5 συνολικά. Τώρα η νέα δημοτική αρχή, συνεχίζοντας το ίδιο «έργο», κλείνει και τον βρεφικό ο οποίος δημιουργήθηκε το 1995 μετά από δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων.
Από τους δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ καταγγέλθηκε η απόφαση της πλειοψηφίας και αναδείχθηκε η απαίτηση να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Απηύθυναν το κάλεσμα στο λαό του Περάματος να οργανώσει την πάλη του για δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ