23 Σεπ 2014

Κέρκυρα: Συγκέντρωση για τον ΕΝΦΙΑ


Κέρκυρα: Συγκέντρωση για τον ΕΝΦΙΑ 

Από τη σημερινή κινητοποίηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ΕΝΦΙΑ διοργάνωσε από νωρίς το πρωί έξω από την Α΄ ΔΟΥ, η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή εκπροσώπων δεκάδων σωματείων και φορέων του νησιού. 
Επίσης την Παρασκευή 3 Οκτώβρη διοργανώνει συλλαλητήριο με ζήτημα αιχμής την ανεργία στις 6:30 το απόγευμα στην Πλατεία ΣΑΡΟΚΟ.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Το ΠΑΜΕ οργανώνει ένα 2μηνο πρόγραμμα αγωνιστικής δραστηριότητας σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωμα το μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, το Σάββατο 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους να προετοιμαστούν για νέα, σκληρή σύγκρουση με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Καλούμε τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους να πάρουν πρωτοβουλίες με πολύμορφες δράσεις και εκδηλώσεις. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένος αγώνας για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Η επίθεση αφορά τους πάντες! Ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική -ενωτική- ταξική απάντηση. Να μη δεχτούμε το στράγγισμα και το ξεζούμισμά μας!
Με τους αγώνες μας να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας εξαθλίωσαν. Στο «σοκ και δέος» της επίθεσης που δεχτήκαμε, δεν ήμαστε προετοιμασμένοι, οργανωμένοι. Πρέπει να ανασυνταχθούμε.
Ούτε η σιωπή, ούτε η αναμονή, ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση. Τα μέτρα παραμένουν, τρώνε τα σωθικά μας.
Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην καθολική σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα! Ο αγώνας μάς χωράει όλους. Πριν απ' όλα χωράει τον άνεργο που οδηγείται στην εξαθλίωση και αντί για αξιοπρέπεια και δουλειά λαμβάνει υποσχέσεις και 5μηνες κακοπληρωμένες ανάσες, τον άνεργο που μένει εκτός επιδότησης για χρόνια, τον άνεργο των 360 ευρώ. Χωράει τον εργαζόμενο των 586 και των 511 ευρώ, τον εργαζόμενο που είδε το μισθό του να κάνει φτερά, τον εργαζόμενο που δεν πληρώνεται κανονικά.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων τώρα!
  • Ασφαλιστική & υγειονομική κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο διάστημα είναι άνεργος/η.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
Η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, η διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων είναι ο κεντρικός δρόμος του κεφαλαίου για την έξοδο από την κρίση. Θέλουν να μας πείσουν ότι έτσι θα έρθει ανάπτυξη για το λαό. ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ!!! Εδώ στην Κέρκυρα το ξέρουμε πολύ καλά. Κάθε λίγο βλέπουμε πανηγυρισμούς για αυξήσεις αφίξεων τουριστών και εισπράξεων. Τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητες 100%. Την ίδια ώρα όμως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δουλεύουν σα σκλάβοι. Απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι, με την καθημερινή εργοδοτική τρομοκρατία πάνω από το κεφάλι τους, τσακισμένοι από την εντατικοποίηση της δουλειάς. Αυτή την ανάπτυξη έχουν στο μυαλό τους. Ανάπτυξη για το κεφάλαιο και σκλαβιά για τους εργάτες. Δεν τη θέλουμε τέτοια ανάπτυξη.
Οι ατομικές συμβάσεις πρέπει να αποκρουστούν. Να μη γίνουν η κύρια εργασιακή σχέση. Μέσω αυτών προωθείται η διάσπαση των εργαζομένων, το ξεμονάχιασμά τους. Κάθε εργαζόμενος θα βρίσκεται εκτεθειμένος στις ορέξεις της εργοδοσίας που με αποκλειστικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας θα φοβίζει, θα εκβιάζει με μισθούς ξεροκόμματα, θα απολύει ελεύθερα, δε θα αποζημιώνει, θα τσακίζει επιδόματα και δικαιώματα.
Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας.
  • Εδώ και τώρα υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις.
  • Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση.
  • Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
  • Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
  • Όχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία.
Θυμήσου! Οι κατακτήσεις στο παρελθόν έγιναν με αγώνες, με αίμα, με θυσίες. Από πάνω ποτέ και πουθενά δε δόθηκε τίποτα, από καμία κυβέρνηση. Υποχρεώθηκαν από τη λαϊκή πάλη. Και τώρα μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει. Μην περιμένεις σωτήρες!
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ