16 Οκτ 2014

Μεγαλώνει καθημερινά η δυναμική του συλλαλητηρίου

Μεγαλώνει καθημερινά η δυναμική του συλλαλητηρίου

Ξεπέρασαν τις 600 οι αποφάσεις σωματείων και φορέων που καλούν στο Σύνταγμα την 1η Νοέμβρη



Στο Σύνταγμα και σε άλλα σημεία έχουν στηθεί «περίπτερα» για την προπαγάνδιση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου
Στις 617 έφτασαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι φορείς του κινήματος που είχαν αποφασίσει μέχρι χτες τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, την 1η Νοέμβρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα. Σε κοινό τους κάλεσμα, στην τελική ευθεία προς το συλλαλητήριο, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ σημειώνουν:
«Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες, διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε: "Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα". Να ακουστεί η φωνή μας δυνατά! Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας! Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!
Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω, για να να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλιακών ομίλων, των λίγων. Εκατοντάδες χιλιάδες σήμερα πιέζονται στην πρέσα της ανεργίας, χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται ευέλικτα και κακοπληρωμένα. Παίρνουν πίσω όχι μόνο δικαιώματα που κατακτήθηκαν βήμα - βήμα με αδιάκοπους αγώνες και αίμα, αλλά μας γυρνούν στην εποχή του μαστιγίου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί.
Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης! Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας! Να θρυμματίσουμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!».
Πλούσια δράση σε όλη τη χώρα
Στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας του ΠΑΜΕ, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών για τα οξυμένα προβλήματα εργαζόμενων και ανέργων.
Μέτρα για την προστασία των ανέργων ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ). Η διοίκησή του, μαζί με εκπροσώπους σωματείων, παραβρέθηκε στην προχτεσινοβραδινή συνεδρίαση και απαίτησε να συζητηθεί σχετικό υπόμνημα. Στην παρέμβασή του, ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» περιφερειακός σύμβουλος, Β. Μπούτας, ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα. Τελικά, η συζήτηση ορίστηκε για την επόμενη συνεδρίαση, που μπορεί να είναι έκτακτη.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΕΟΠΥΥ Σερρών διοργάνωσαν χτες το πρωί το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ, για να καταγγείλουν τις περικοπές στις παροχές υγείας, τους περιορισμούς σε βασικές εξετάσεις, την έλλειψη παιδιάτρου κλπ.
Κινητοποιήσεις για τα μεγάλα προβλήματα στην υγεία έγιναν επίσης στα νοσοκομεία Βόλου και Καρδίτσας. Στο Βόλο, εκπρόσωποι από τις Λαϊκές Επιτροπές Νέας Ιωνίας, Χρυσοχοΐδη, Χιλιαδού και Καραγάτς και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας (μέλος της ΟΓΕ) συναντήθηκαν με το διοικητή του νοσοκομείου, Κ. Καραμπάτσα.
Μαζική ήταν η κινητοποίηση στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, την οποία οργάνωσαν σωματεία και συνδικαλιστές εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νεολαίων και γυναικών, για να καταγγείλουν τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό και υλικά που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.
Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την υγεία οργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας (μέλος της ΟΓΕ), στην οποία η Λήδα Αγγέλου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, βιολόγος - γενετίστρια, ανέπτυξε τις θέσεις της ΟΓΕ για το μεγάλο ζήτημα της υγείας και την καμπάνια που θα πραγματοποιηθεί με σύνθημα: «Ξεσηκωμός! Ο αγώνας για αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία είναι αγώνας για ζωή». Ακολούθησε συζήτηση με τις γυναίκες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣΕΒ οργανώνουν σήμερα Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ενωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα του Πειραιά (συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου, Κάνιγγος 27). Διεκδικούν ΣΣΕ για όλους τους λογιστές και ελεγκτές, χωρίς καμία μείωση από τη Σύμβαση του 2009.
  • Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας καλούν το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής και η Ομοσπονδία του κλάδου, αντιδρώντας στην απόφαση του δημάρχου να δώσει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία ων φαρμακαποθηκών στο δήμο Αθήνας τα Σάββατα.
  • Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών και 62 σωματεία του κλάδου προχωρούν σε παρέμβαση στο υπουργείο Ανάπτυξης, την Τετάρτη 22/10, στη 1 μ.μ., απαιτώντας τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων. Επίσης, θα συναντηθούν με τους εργοδοτικούς φορείς, την Τρίτη 21/10, στις 9.30 π.μ., για τη ΣΣΕ στο εμπόριο.
  • Η Ενωση Λογιστών Αθήνας, το Παράρτημα Πειραιά και η Επιτροπή Πολιτισμού του σωματείου οργανώνουν μουσική εκδήλωση, το Σάββατο 18/10, στις 8.30 μ.μ., στα γραφεία τους (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Συμμετέχουν τα μουσικά συγκροτήματα Black days, Razones PL, Poetic, Αγγελική και Λεωνίδας.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας σήμερα Πέμπτη οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ανεργων - Πρακτικάριων Υγειονομικών, με αίτημα να βγει τώρα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις, για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στις δημόσιες μονάδες Υγείας και στο ΕΚΑΒ. Επίσης, ζητούν να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στο 1ο «Voucher», να πιάσουν δουλειά άμεσα οι επιτυχόντες στο 2ο «Voucher» κ.ά.
  • Κοινή συνέντευξη Τύπου στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ) θα δώσουν την Παρασκευή 17/10, στις 12 μ., τα ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Λάρισας και της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), που αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα.
  • Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και ΔΣ σωματείων της δύναμής του θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη φοροληστεία και τον ΕΝΦΙΑ, στη Β' Εφορία, σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί.
  • Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ οργανώνει στις 22/10, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τα ζητήματα της Υγείας.
  • Σωματεία και φορείς στη Ρόδο θα κάνουν την Τετάρτη 22/10, στις 10 π.μ., παράσταση στην Εφορία και την Τετάρτη 29/10, στις 9 π.μ., κινητοποίηση στο ΙΚΑ.
  • Ο Σύλλογος Γυναικών της Ε' Δημοτικής Κοινότητας - Θεσσαλονίκης μαζί με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», σήμερα Πέμπτη, στις 9 μ.μ. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα του έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ με τίτλο «Αλλαξε τον κόσμο, το' χει ανάγκη», από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Είσοδος με προσκλήσεις (τηλ.: 698.1101.936 και 699.5974.538).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ