15 Οκτ 2014

Εργαλείο νομιμοποίησης της διαπλοκής και φακελώματος του λαού

Εργαλείο νομιμοποίησης της διαπλοκής και φακελώματος του λαού
Αντικομμουνιστική παρέμβαση από τον υπουργό Εσωτερικών, ενδεικτική για την πραγματική στόχευση του νομοσχεδίου


Την απόσυρση τώρα του εκτρωματικού νομοσχεδίου για τα οικονομικά των κομμάτων απαίτησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα συζήτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ παράλληλα κατέθεσαν στα πρακτικά τις αποφάσεις καταγγελίας και διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο, που εξέδωσαν δεκάδες συνδικαλιστικών και μαζικών οργανώσεων από κάθε μεριά της Ελλάδας.
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, ανέδειξε ότι αυτό που επιδιώκει το νομοσχέδιο, με πρόσχημα την «καταπολέμηση της αδιαφάνειας και της διαφθοράς», είναι να βγάλει λάδι το αστικό πολιτικό σύστημα και να γίνει ωμή παρέμβαση του κράτους στα εσωτερικά των κομμάτων που πάνε ενάντια στο σύστημα. «Το σημερινό πολιτικό σύστημα είναι από τη φύση του ανέντιμο και ανήθικο, εξαιτίας της πολιτικής που υπηρετεί σε βάρος του λαού και υπέρ των λίγων. Φανερά το κράτος στηρίζει το κεφάλαιο, δίνει προνόμια, κάνει φοροαπαλλαγές και από την άλλη θεσπίζει αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους, εντείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων», υπογράμμισε.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο κινείται στις «αντιδραστικές κατευθύνσεις και της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δε μένουν μόνο στο ζήτημα των οικονομικών κομμάτων, αλλά επεκτείνονται ακόμη και σε ζητήματα οργάνωσης, βάζουν προδιαγραφές για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένα κόμμα, πώς πρέπει να είναι το καταστατικό του. Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ, για την οποία μιλάει μόνο το ΚΚΕ».
Παράλληλα, απαντώντας και στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ολ. Γεροβασίλη, η οποία ισχυρίστηκε ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο δεν έχει σχέση με την πολιτική της ΕΕ, σημείωσε: «Δεν είναι έτσι, στην ΕΕ και σε κράτη - μέλη εφαρμόζονται παρόμοια μέτρα και η ευθύνη της κυβέρνησης είναι ότι υλοποιεί αυτήν ακριβώς την πολιτική της ΕΕ. Σήμερα, υπάρχουν ΚΚ σε χώρες της ΕΕ που σέρνονται σε δίκες επειδή έχουν στο καταστατικό τους συγκεκριμένες αρχές λειτουργίας και συγκεκριμένους στόχους».
Θέλουν να εξοικειωθεί ο λαός με τη συναλλαγή κομμάτων - επιχειρήσεων
Αναφερόμενος πιο ειδικά στο νομοσχέδιο, ο Γ. Γκιόκας τόνισε: «Με τις διατάξεις του για την ιδιωτική χρηματοδότηση επιτρέπεται πλέον και επίσημα η χρηματοδότηση κομμάτων και βουλευτών από επιχειρήσεις, θεσπίζοντας μάλιστα και κίνητρα, εκπτώσεις από το φορολογητέο εισόδημα του χρηματοδότη. Επιδιώκεται να νομιμοποιηθεί κάτι που ήταν και είναι καταδικασμένο στη λαϊκή συνείδηση, δηλαδή οι συναλλαγές κομμάτων με μεγάλα συμφέροντα, να εξοικειωθεί ο λαός με τέτοιες πρακτικές», όπως γίνεται στην Αμερική.
«Αν σας ενδιέφερε πραγματικά η αντιμετώπιση της διαπλοκής», σημείωσε, «θα δεχόσασταν τις προτάσεις που έχει εδώ και χρόνια το ΚΚΕ και οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Οπως το να γίνουν ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχών των εταιρειών» κ.ά.
«Προωθείτε», τόνισε, «το πλήρες φακέλωμα των μελών και φίλων ενός κόμματος, απλών ανθρώπων που στηρίζουν ένα κόμμα και οικονομικά, με ένα μικρό ποσό. Τέτοιοι άνθρωποι στηρίζουν το ΚΚΕ από το υστέρημά τους, εργαζόμενοι, άνεργοι, προοδευτικοί άνθρωποι που μπορεί να μη συμφωνούν ιδεολογικά και πολιτικά μαζί του, όμως εκτιμούν τη δράση και την προσφορά του.
Και βάζετε τα κόμματα και όσους τα χρηματοδοτούν ακόμη και με 1 ευρώ, να δίνουν πλήρη στοιχεία σε τράπεζες ή στην επιτροπή ελέγχου του νομοσχεδίου για ονόματα, αριθμό ταυτότητας, αριθμό φορολογικού μητρώου.
Δε λύνεται το πρόβλημα με την τροποποίηση που κάνατε και το όριο 150 χιλιάδων ευρώ που βάλατε. Δηλαδή, να υπάρχει ένα όριο ανώνυμων κουπονιών και μετά από κει να είναι ονομαστικά.
Πλήρες φακέλωμα ανθρώπων που βάζει στο στόχαστρο εκείνα τα κόμματα, όπως το ΚΚΕ, που στηρίζονται οικονομικά στο υστέρημα του λαού και επιδιώκεται, ακόμη και με διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις, ο οικονομικός στραγγαλισμός και η παρεμπόδιση της πολιτικής δράσης.
«Εμείς», πρόσθεσε ο Γ. Γκιόκας, «επιδιώκουμε όποιος στηρίζει το Κόμμα μας οικονομικά να το δηλώνει μόνος του για να προτρέπει κι άλλους να το κάνουν. Αν ανοίξετε το "Ριζοσπάστη", κάθε μέρα υπάρχουν δεκάδες αναγγελίες για οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ και όχι μόνο από κομματικά μέλη».
«Να αποσύρετε αυτό το νομοσχέδιο», τόνισε. «Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν το αποσύρετε ή αν δεν τροποποιήσετε τις επίμαχες διατάξεις, εμείς σας το λέμε και το δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να δώσουμε ονόματα και προσωπικά στοιχεία ανθρώπων που στηρίζουν το Κόμμα μας, πέρα από όσους επιθυμούν οι ίδιοι να το δηλώσουν, δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν εκτεθειμένο στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, στους μηχανισμούς του αστικού κράτους».
Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία, να απορρίψουν το νομοσχέδιο», ενώ σημείωσε ότι το ΚΚΕ συμφωνεί με τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης.
Νωρίτερα, την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή Κώστα Γιοβανόπουλου (πρώην ΑΝΕΛ) πως το ΚΚΕ δε θέλει να ελέγχεται. Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι το ΚΚΕ όλα τα χρόνια, όπως όλα τα κόμματα της Βουλής, ελέγχεται και παράλληλα δημοσιεύει τις ενισχύσεις που δίνουν φίλοι και οπαδοί, οι οποίοι θέλουν να δημοσιοποιηθεί το όνομά τους. Υπογράμμισε ότι αυτό που δε δέχεται το ΚΚΕ είναι να δώσει καταλόγους με όσους δε θέλουν να δημοσιοποιήσουν το όνομά τους.
Προκλητικός αντικομμουνισμός από τον Αργ. Ντινόπουλο
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργ. Ντινόπουλος, αφού υπεραμύνθηκε του νομοθετικού εκτρώματος της κυβέρνησης, επιδόθηκε σε αντικομμουνιστικό κήρυγμα με υπονοούμενα, ενώ δε δίστασε να επιτεθεί με προκλητικότατο ύφος στο ΚΚΕ, απαιτώντας να εφαρμόσει το νομοσχέδιο που προωθεί το φακέλωμα του λαού μαζί με τη νομιμοποίηση των συναλλαγών επιχειρηματικών ομίλων με κόμματα.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «δε σας τιμά να λέτε ότι ένα νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί εσείς δε θα το εφαρμόσετε. Οι νόμοι που ψηφίζονται, εφόσον δεν κρίνονται αντισυνταγματικοί, πρέπει να εφαρμόζονται». Απαντώντας ο Θ. Παφίλης, σημείωσε: «Δεν υπάρχουν στο ΚΚΕ στελέχη που μπαίνουν στον δημόσιο βίο για πλουτισμό. Εμείς έχουμε άλλο αξιακό σύστημα. Εσείς έχετε άλλο αξιακό σύστημα, έχετε τον ανταγωνισμό και το χρήμα. Δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε το νόμο και το "νόμιμον" διαβάζεται, κύριε Ντινόπουλε, το ίδιο από την αρχή και από το τέλος. Και ο νοών νοείτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ