3 Οκτ 2014

Ένα νέο απόκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ...

Ένα νέο απόκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ...

Την Πέμπτη 2 Οκτώβρη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης γίνονταν οι διαδικασίες για την εκλογή του λεγόμενου Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Ένας νέος αντιδραστικός θεσμός στο επίπεδο των δήμων που έρχεται με τον «Καλλικράτη» και που έχει ως στόχο να καλλιεργήσει τον κοινωνικό εταιρισμό και την ταξική συναίνεση, ενσωματώνοντας τα λαϊκά στρώματα στο όραμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Να συμφιλιώσει εργάτες, ανέργους, φτωχούς επαγγελματίες και αγρότες με την εφόρμηση του μεγάλου κεφαλαίου και των επιχειρήσεων στις λειτουργίες και τις υπηρεσίες της Τοπικής Διοίκησης. Αυτό είναι άλλωστε το κύριο ζήτημα σήμερα που χαρακτηρίζει τις εξελίξεις και τις ανατροπές στους δήμους και που φέρνει στην ημερήσια διάταξη τη λεγόμενη αξιολόγηση και τις απολύσεις για τους εργαζόμενους, την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών τους, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ, τη φορολεηλασία για τους δημότες κ.λπ.
Αυτό τον αντιδραστικό θεσμό, που σε ελάχιστους δήμους έχει γίνει κατορθωτό να στηθεί μέχρι σήμερα (μιας και απαιτεί τα 2/3 των δημοτικών συμβούλων, που σημαίνει ότι απαιτεί ευρύτατες συναινέσεις στο επίπεδο των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζονται σε αυτό), διεκδίκησε από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα του Δ. Καλτσώνη. Ο Δ. Καλτσώνης είναι αρθρογράφος στο αντι-ΚΚΕ site του «Εργατικού Αγώνα», που καιρό τώρα, διαστρεβλώνοντας την πολιτική του ΚΚΕ, επιχειρεί μάταια να καλλιεργήσει συγχύσεις στους φίλους του Κόμματος, φιλοδοξώντας να κάνει τους κομμουνιστές ορντινάντσες της πολιτικής και της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε εμάς ένα μένει να πούμε όταν συναντάμε τέτοιες υποψηφιότητες για τέτοιους αντιδραστικούς θεσμούς και τέτοιες «πετυχημένες μεταγραφές»: Άντε και σε καλή μεριά και όπως λέει ο λαός μας «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια»... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ