3 Οκτ 2014

Μας δουλευουν ψιλο γαζι

Συλλήψεις από την «αντιτρομοκρατική»



Την εκτίμηση ότι ετοιμαζόταν χτύπημα στις 4 Οκτώβρη, επετειακή ημερομηνία της ίδρυσης της ΝΔ, παρουσίασε χτες το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με αφορμή τη σύλληψη ενός ατόμου και την εύρεση ενός γκαράζ που θεωρείται ότι είχε νοικιαστεί από τον Ν. Μαζιώτη. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, αναφέρθηκε σε έρευνα η οποία διεξαγόταν υπό πλήρη μυστικότητα με τακτική ενημέρωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός αλλά και ο αρχηγός της Αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκης, μετά από πολυήμερη παρακολούθηση πιάστηκε σε γκαράζ πολυκατοικίας στο Δήμο Βύρωνα 30χρονος. Από σημειώσεις που κατείχε προκύπτει - κατά την αστυνομία - ότι ετοιμαζόταν ένοπλη επίθεση, με αναφορά στις ημερομηνίες 3 Οκτώβρη «για πρόβα τζενεράλε» και στις 4 Οκτώβρη για τα «λουκάνικα», δηλαδή τα εκρηκτικά. Στις σημειώσεις - σύμφωνα πάντα με την αστυνομική ανακοίνωση - περιγράφονταν επιχειρηματικοί και εφοπλιστικοί στόχοι. Εκαναν λόγο για σημείωμα με χρονομετρημένο δρομολόγιο 16 λεπτών από την Αμφιθέα προς τον Βύρωνα. Επίσης, στο μισθωτήριο συμβόλαιο του γκαράζ, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε δαχτυλικά αποτυπώματα του καταδικασμένου για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκου Μαζιώτη. Μέσα στο γκαράζ βρέθηκε η σχάρα του ΙΧ με το οποίο έγινε η βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ για τη στοιχειοθέτηση της υποτιθέμενης νέας επίθεσης που ετοιμαζόταν, από την αστυνομία έγινε αναφορά σε προσπάθεια υπόπτων να προμηθευτούν ποσότητα οξυγόνου και ασετυλίνης.
Οι προχτεσινές έρευνες
Σε μια άλλη υπόθεση που ερευνούσε η αστυνομία, πέντε Ελληνες - τέσσερις άνδρες, οι δύο ηλικίας 26 χρόνων και οι υπόλοιποι 23 και 30 χρόνων, και μία 25χρονη - καθώς και ένας 30χρονος Αλβανός συνελήφθησαν προχτές από την «αντιτρομοκρατική», μετά τις έρευνες σε διαμερίσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο των ερευνών, είχε βρεθεί την Τετάρτη οπλισμός σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτι στην Αθήνα όπου φιλοξενούνταν προσωρινά ο ένας 26χρονος συλληφθείς, καθώς και στο πατρικό του στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, 121 φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm, 11 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 16 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων.
Σε άλλα δύο σπίτια του 30χρονου Ελληνα συλληφθέντος σε Αθήνα (σ.σ. συγκεκριμένα στο Κολωνάκι) και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αμυντική χειροβομβίδα, περίστροφο διαμετρήματος 0,38, αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο. Τέλος, στο σπίτι του 30χρονου αλλοδαπού στην Αθήνα, κατασχέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.
Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, κατά περίπτωση για παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, της νομοθεσίας περί όπλων, πλαστογραφία κ.λπ.
Υποπτος φάκελος εντοπίστηκε χτες το πρωί στο Χρηματιστήριο Αθήνας, στη λεωφόρο Αθηνών. Ο φάκελος βρέθηκε στο ταχυδρομείο και διαπιστώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό, χωρίς όμως πυροκροτητή, που εξουδετερώθηκε από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Υπολείμματά του μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για εργαστηριακές εξετάσεις. Την προανάκριση ανέλαβε η «αντιτρομοκρατική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ