18 Νοε 2014

Γ. Δραγασάκης: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ανταπόκριση σε επιχειρηματικούς ομίλους

 Γ. Δραγασάκης: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ανταπόκριση σε επιχειρηματικούς ομίλους

Καλοβλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως είναι αδιαπραγμάτευτη κατεύθυνση του κόμματός του η τήρηση των υποχρεώσεων εντός της ΕΕ, που είναι και η μήτρα των αντιλαϊκών μέτρων. 
Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9,84» ανέφερε πως «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο βαθμό βρίσκει σοβαρή ανταπόκριση σε μεγάλα τμήματα των διεθνών επενδυτών, ιδίως των μακροπρόθεσμων επενδυτών...», παραδεχόμενος ευθέως ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι προσδοκούν οφέλη από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανώς, απευθυνόμενος προς τους επιχειρηματικούς ομίλους εντός και εκτός Ελλάδας, τους διαβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να τηρήσει τους κανονισμούς της ΕΕ λέγοντας «θα συμμετέχουμε στην Ευρώπη και στον κόσμο, διεκδικώντας αυτό που θεωρούμε δίκαιο και αναλαμβάνοντας και υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σχέση αυτή...» και προσθέτει ότι «με την Ευρώπη έχει δημιουργηθεί μία σχέση περίπλοκη, σύνθετη και αναξιόπιστη. Υπάρχουν κανόνες και κανονισμοί που θα θέλαμε να τους τηρούμε και δεν μπορούμε εδώ που έχουμε καταντήσει».
Ξεκαθαρίζει ακόμα πως η διαπραγμάτευση που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για «να αποκτήσουμε μία βιώσιμη, ισότιμη κατά το δυνατόν και αξιοπρεπή θέση στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η θέση αυτή για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη ως κατεύθυνση» και επιπλέον προσθέτει πως «πρέπει να πάμε στην Ευρώπη σε μία συνολική διαπραγμάτευση. Δεν είναι μόνο το χρέος, όπου θα βρούμε έναν τρόπο βιώσιμης συμμετοχής μας στο ευρώ».
Συνεπώς, κεντρικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή στο ευρώ με την τήρηση των κανονισμών της ΕΕ, άρα και διατήρηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που προβλέπονται από τους κανονισμούς που λειτουργούν σαν μνημόνια διαρκείας. Επιπλέον, η εξασφάλιση της στήριξης από τους επιχειρηματικούς ομίλους σημαίνει και εγκατάλειψη των λαϊκών συμφερόντων στο βωμό του κέρδους των επενδυτών και της εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων των τραπεζών. Κάτι που γίνεται ορατό και στο ζήτημα των «κόκκινων δανείων», όπου ο Γ. Δραγασάκης ξεδιπλώνει τη λύση του, αρχίζοντας από τα συμφέροντα των τραπεζών και των επιχειρήσεων, λέγοντας πως «τα κόκκινα δάνεια είναι μία παγίδα για ολόκληρη την οικονομία. Αφορούν και αυτούς που δεν έχουν δάνεια. Γιατί όσο οι τράπεζες είναι παγιδευμένες σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί να υπάρξει ομαλή ροή χρήματος σε όλη την οικονομία».
Κι έτσι, απευθυνόμενος προς το λαό, χαμηλώνει αισθητά τον πήχη των όποιων προσδοκιών, δηλώνοντας να «μην ψάχνουμε εύκολες λύσεις. Ας το ξεχάσουμε, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις...» και γίνεται πιο σαφής λέγοντας «αν οι λύσεις είναι δύσκολες και απαιτούν χρόνο, να το συνειδητοποιήσουμε, να το συμφωνήσουμε και αυτό και να αρχίσουμε λύσεις για τις πρώτες μέρες, τους πρώτους μήνες, τα πρώτα χρόνια», δηλαδή όπως λέει η παροιμία ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ