11 Δεκ 2014

χαφιεδο...στατες;Στόχος τα γραφεία του ΠΑΜΕ κατά την κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ


Στόχος τα γραφεία του ΠΑΜΕ κατά την κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ

Στόχος έγινε ξανά το γραφείο της παράταξης της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), κατά την εξαήμερη «κατάληψη» των γραφείων της ΓΣΕΕ από ομάδα αυτοαποκαλούμενων «αντιεξουσιαστών». Όπως διαπιστώθηκε η «δράση» όσων και όποιων είχαν στον έλεγχό τους για έξι μέρες το κτίριο της ΓΣΕΕ στόχευσε ειδικά το γραφείο της ΔΑΣ, αφού εκτός των άλλων γραφείων, ήταν το μοναδικό γραφείο συνδικαλιστικής παράταξης που παραβιάστηκε.
Από το γραφείο της ΔΑΣ αφαίρεσαν σκληρό δίσκο με αρχεία, έκλεψαν κομπιούτερ και άνοιξαν συρτάρια και φοριαμούς. Υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν γίνεται πρώτη φορά, καθώς τα γραφεία της ΔΑΣ, παραβιάστηκαν και στην προηγούμενη κατάληψη που είχε γίνει από άτομα των ίδιων «χώρων», στα γραφεία της ΓΣΕΕ.
Η στοχοποίηση του ΠΑΜΕ και η συγκεκριμένη δράση σε βάρος του, δημιουργεί προφανή ερωτηματικά. Ερωτηματικά για την αφαίρεση αρχείων, για το πού αυτά θα καταλήξουν και πως θα αξιοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση αποκαλύπτει τον ρόλο διαφόρων δυνάμεων για τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.
Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι παραβίαστηκαν αρκετά γραφεία εργαζομένων από τα οποία αφαιρέθηκαν πολλά προσωπικά αντικείμενα που ο καθένας μπορεί να έχει στο χώρο εργασίας του. Σημειώνει ότι «εκτός των προσωπικών αντικειμένων των εργαζομένων, έχουν αφαιρεθεί σκληροί δίσκοι υπολογιστών και γραφική ύλη, ενώ καταστράφηκαν φωτοτυπικά μηχανήματα, παραβιάστηκαν γραφεία, ανάμεσα στα οποία και το λογιστήριο της ΓΣΕΕ, στο χρηματοκιβώτιο του οποίου έγινε απόπειρα παραβίασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ