13 Δεκ 2014

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο: Ενδεικτικές στάσεις απέναντι στα άμεσα λαϊκά προβλήματα

 Ο ελέφαντας στο δωμάτιο: Ενδεικτικές στάσεις απέναντι στα άμεσα λαϊκά προβλήματα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοιράζει λεφτά για να ... καταγράψει την παιδική φτώχεια

Μια προκλητική απόφαση, που αφορά δαπάνη ποσού 100.000 - 200.000 ευρώ για να γίνει μια έρευνα που αφορά την «Κατάρτιση και τεκμηρίωση δείκτη παιδικής φτώχειας ως εργαλείο αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού και εφαρμογή του για το προσδιορισμό της παιδικής φτώχειας στην περιφέρεια Αττικής», αποδέχθηκε χτες η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, μετά από εισήγηση της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ. Την πρόταση ψήφισαν οι παρατάξεις των κ.κ. Σγουρού και Κουμουτσάκου.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο εκλεγμένος του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Μανουσογιαννάκης, ο οποίος ανέφερε τα εξής:


«Θεωρούμε ότι είναι πρόκληση αυτό που γίνεται σήμερα. Στο όνομα της φτώχειας κάποιοι θα πλουτίσουν με τις πλάτες της πλειοψηφίας. Μπαίνετε μεσάζοντες για να δώσετε από 100.000 έως 200.000 ευρώ σε κάποιον, λέει, για να μελετήσει, που θα μας δώσει τη βιβλιογραφία, τη φύση της φτώχειας κτλ. Και δεν πάει ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα λεπτό από αυτά τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Ούτε ένα. Και τι θέλετε να μάθετε; Πού είναι η φτώχεια; Δεν τη βλέπετε γύρω; Πηγαίνετε σε ένα δήμο και πέστε του: "Δώστε μας τους καταλόγους των απόρων που δεν έχουν να φάνε και έχουν παιδιά". Να δώσουμε αυτά τα 200.000 ευρώ να ανακουφίσουμε κάποιους ανθρώπους. Γιατί δεν κάνετε αυτό το απλό πράγμα, το τόσο εύκολο; Αλλά λέει πρέπει να μελετούμε. Και θα πάει κάποιος σε έναν υπολογιστή, θα κατεβάσει μια βιβλιογραφία, θα κάνει μια - δύο μέρες δουλειά, θα μας φέρει μερικούς τόμους για να ζαλιστούμε αλλά από αυτά τα χρήματα δε θα πάει ούτε ένα λεπτό, μα ούτε ένα, σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Και δεν είναι λίγοι. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Τουλάχιστον αποσύρετέ το».

Σημειώνεται πως, εκτός από την Περιφέρεια Αττικής, συμμετέχοντες φορείς στη μελέτη είναι οι: Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ομάδα Εκπαιδευτικής Ερευνας και Αξιολόγησης του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών, Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρι Τρούμαν: Ένας εγκληματίας πολέμου στο κέντρο της Αθήνας

Από nikos στο Αυγ 5, 2017 Ιστορία Γράφει ο  Νίκος Μόττας  // «Εχρησιμοποιήσαμεν την ατομικήν βόμβαν διά να συντομεύ...

TOP READ