26 Δεκ 2014

ΣΥΡΙΖΑ Ψηφοθηρία με κάλπικα διλήμματα, αυταπάτες κι ανέξοδα «θα»

ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοθηρία με κάλπικα διλήμματα, αυταπάτες κι ανέξοδα «θα»


Την προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζονται τα επιτελεία του, προβάλλοντας επισήμως την άποψη ότι οι εκλογές είναι αναπόφευκτες. Στο ενδεχόμενο αυτό είναι προσαρμοσμένες και οι δημόσιες παρεμβάσεις που κάνει ο Αλ. Τσίπρας το τελευταίο διάστημα, που ξεχειλίζουν αυταπάτες και κάλπικα διλήμματα. Ταυτόχρονα, κατά το «φάτε μάτια ψάρια...» περισσεύουν οι ανέξοδες, γι' αυτό και εξαιρετικά δημοφιλείς στους εκάστοτε διεκδικητές της αστικής διαχείρισης, υποσχέσεις για χτύπημα της διαφθοράς, μαζί με ορισμένα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια.
Η Κουμουνδούρου επεξεργάζεται ήδη και το ζήτημα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων, καθώς προκύπτουν αρκετά «αγκάθια». Η διεύρυνση με παράγοντες, προερχόμενους από άλλα κόμματα της διαχείρισης, που αποφάσισαν να πολιτευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, συναντά έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του, στο πλαίσιο μιας μάχης, όχι βέβαια για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τα πόστα και τους συσχετισμούς και στο κόμμα και στην επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα. Η μειοψηφία ζητά οι υποψηφιότητες να εγκρίνονται σε τοπικό επίπεδο, θεωρώντας το προνομιακό για να δώσει τη μάχη της απόρριψής τους. Αυτό ακριβώς φοβάται η ηγεσία και προκρίνει έγκριση υποψηφίων από την ΚΕ όπου πλειοψηφεί.
Ανέφελη δεν είναι ούτε η συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, καθώς πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν και στα δύο κόμματα σε μια τέτοια προοπτική. Μάλιστα, στην Αγίου Κωνσταντίνου πολλοί απειλούν με αποχώρηση και πάντως δηλώνουν ότι δε θα είναι υποψήφιοι εφόσον προχωρήσει η διάχυση - όπως λένε - του κόμματος στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό, κι ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η συνεργασία θα εκφραστεί με συμμετοχή στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αναζητείται φόρμουλα που να επιτρέπει στη ΔΗΜΑΡ να διακηρύττει την αυτοτέλειά της, δίχως να στερεί το μπόνους των 50 εδρών στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές.
Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο και παρά την ανάγκη της ψηφοθηρίας, η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ξεχνά να καταθέτει τα διαπιστευτήριά της στο σύστημα που ορέγεται να διαχειριστεί. Ετσι, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός, σε συνέντευξή του στον «Guardian» αποκηρύττει το «μαρξισμό σοβιετικού τύπου», όπως λέει, και δηλώνει πως ό,τι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση «θα γίνει υπό το πρίσμα ότι η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ