15 Ιαν 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ-Όχι στο ΚΚΕ, ναι στη Χρυσή Αυγή από την "αριστερή" δημοτική αρχή!!!

 Όχι στο ΚΚΕ, ναι στη Χρυσή Αυγή από την "αριστερή" δημοτική αρχή!!!

Παραθέτουμε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ σχετικά με το αίτημα του Κόμματος για χρήση του Δημοτικού Θεάτρου στις 14 Γενάρη, για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν τελικά αρνητική. Παράλληλα, με την αρνητική απάντηση στο ΚΚΕ, η "αριστερή" δημοτική αρχή άφησε ανοιχτή την πιθανότητα παροχής διευκολύνσεων στη ναζιστική Χρυσή Αυγή...! Όταν οι στρατηγικές συγκλίνουν, να περιμένουμε τα πάντα!!!


ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με αφορμή τη δημοσίευση του «σχεδίου συμφωνίας της Διακομματικής Επιτροπής για τις Γενικές Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015» και την επικείμενη έγκρισή του από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 15/1 θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Στο κείμενο αναφέρεται ότι το ΚΚΕ «δεν ζήτησε»  το Δημοτικό Θέατρο για την πραγματοποίηση προεκλογικής συγκέντρωσης. Πρόκειται για ψέμα. Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ ήδη από τις 5/1 με αίτηση του στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ζήτησε το Δημοτικό Θέατρο για την πραγματοποίηση της προεκλογικής του συγκέντρωσης στις 14/1.  Στην προπαρασκευαστική συνάντηση της διακομματικής επιτροπής που έγινε στις 7/1 ενημέρωσε προσωπικά και τον ίδιο το δήμαρχο, Κ. Νικολούζο, ο οποίος απάντησε ότι το θέατρο έχει ήδη παραχωρηθεί στη ΝΔ και μάλιστα προφορικά, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια διαδικασία. Ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωσε ότι είναι αδύνατο να αλλάξει καθώς υπήρχε πρόταση να παραστεί ο πρωθυπουργός. Τις επόμενες μέρες  η δημοτική αρχή επικαλέστηκε το θέμα της δήθεν  «αναλογικότητας» σύμφωνα με την οποία η διάθεση των χώρων γίνεται βάσει των ποσοστών που κατέγραψαν τα κόμματα στις προηγούμενες εκλογές.

Αυτή είναι η αλήθεια. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΚΚΕ αναγκάστηκε να οργανώσει την συγκέντρωση του στο Εργατικό Κέντρο το οποίο δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του δήμου.

 Έτσι στην επίσημη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στις 12/1 το ΚΚΕ όντως «δεν ζήτησε» το δημοτικό θέατρο αφού είχε εκ των πραγμάτων αποκλειστεί. 

Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι η εκπρόσωπος του ΚΚΕ έθεσε ενώπιον της διακομματικής επιτροπής το αίτημα να μην δοθεί καμία διευκόλυνση στη φασιστική ναζιστική «Χρυσή Αυγή». Η απάντηση που έλαβε δια στόματος του προέδρου της διακομματικής επιτροπής  ήταν ότι η «αριστερή» δημοτική αρχή «δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα κόμμα της βουλής» …


Κέρκυρα 14/1/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ