15 Ιαν 2015

Mεγάλη συμμετοχή στην προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ Κέρκυρας

Mεγάλη συμμετοχή στην προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ Κέρκυρας


kke2
Την Τετάρτη 14/1 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη προσέλευση κοινού η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών της 25ης Γενάρη.
Κεντρική ομιλήτρια στη συγκέντρωση ήταν η Λουΐζα Ράζου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές Κέρκυρας του ΚΚΕ, Μιχάλης Μιχαήλ, Μπορμπότης Γιάννης, Παπικινός Κώστας, Πελάης Σταμάτης και Μυρσίνη Χαραλάμπους.
Αποσπάσματα από την ομιλία της Λουϊζας Ράζου:
«Από τις παρεμβάσεις των υποψήφιων βουλευτών μας και στη Κέρκυρα φαίνεται μια μεγάλη σοβαρή ποιοτική διαφορά των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ που εκφράζεται σε όλη τη χώρα, και στην Κέρκυρα, και πρέπει να την πούμε γιατί είναι ουσιαστική , δεν αφορά απλά κάποια σημεία. Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα συγκροτούνται από ανθρώπους της δουλειάς, από αγρότες, από ανέργους, από εργάτες,  από συνδικαλιστές,  από γυναίκες, από αυτοαπασχολούμενους, από ανθρώπους των σωμάτων ασφαλείας και απόστρατους  σαν το συναγωνιστή το Μιχάλη Μιχαήλ που έδειξαν και δείχνουν με τη στάση τους στον πιο σκληρό πυρήνα του κρατικού μηχανισμού τι σημαίνει εργατικός λαϊκός πατριωτισμός και η αναγκαία συμπόρευση του με το ΚΚΕ. Αυτά τα ψηφοδέλτια και η διαδικασία συγκρότησης τους δεν έχουν καμία σχέση  με όλο αυτό το πανηγύρι των μεταγραφών που έγινε για  τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων  των άλλων κομμάτων και των άλλων πολιτικών σχηματισμών.
Στην ουσία αυτοί οι βουλευτές που βρεθήκαν από το ένα κόμμα στο άλλο, που με άλλο εκλέχτηκαν, με άλλο βρέθηκαν στη βουλή και με άλλο κατεβαίνουν στις εκλογές  δεν έκαναν και κανένα μεγάλο βήμα ή άλμα. Στην ίδια ομάδα παίζουν. Τα κόμματα αυτά, και εκείνα που δημιουργήθηκαν και αυτά που διαλύθηκαν, και αυτά που φαντάζουν σήμερα σαν την επόμενη εναλλακτική λύση βρίσκονται στην ίδια όχθη του ποταμού.  Άρα δεν είναι μεγάλο βήμα π.χ. για την κυρία Τζάκρη από μνημονιακή βουλευτής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τώρα να βρίσκεται στον περιβόητο αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.  Όμως για να βρεθούν στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ μέλη, στελέχη, οπαδοί, φίλοι, συνεργαζόμενοι δίνουν πραγματικά διαπιστευτήρια κάθε μέρα  στο σκληρό καμίνι της ταξικής πάλης. Αυτή η συμμαχία, αυτή η συνεργασία είναι μια συνεργασία προοπτικής  και  εγγύησης για το λαό μας, και για τα επόμενα χρόνια, και  για το τι ΚΚΕ χρειάζεται, και γιατί πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία με όρους αγώνα και προοπτικής  και όχι από τα πάνω και έξω από τη λαϊκή παρέμβαση».
SAM_1696

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ