29 Ιαν 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ-Καταγγελία ξενοδοχοϋπαλλήλων για απλήρωτη εργασία

Καταγγελία ξενοδοχοϋπαλλήλων για απλήρωτη εργασία


ksenodox_poreia13Την εργοδοσία ξενοδοχειακού ομίλου στην Κέρκυρα καταγγέλλει ο σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού, καθώς εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτη για τον τελευταίο μήνα της πρόσφατης ολοκληρωμένης σεζόν καθώς και των επιδομάτων αδείας και Χριστουγέννων.

Η διοίκηση του σωματείου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, ύστερα από την χθεσινή γενική συνέλευση που πραγματοποίησε το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στα ξενοδοχεία του ομίλου, προκειμένου να λάβει αποφάσεις.
Η ανακοίνωση
«Άλλη μια τουριστική σαιζόν πέρασε. Ο όμιλος AQUIS είχε πληρότητα 100% και πολλές φορές την ξεπέρασε. Η κερδοφορία της έφτασε στα ύψη, παρ’ όλα αυτά οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τον Οκτώβρη, την Άδεια και το Επίδομα Αδείας. Μετά από τις παρεμβάσεις των εργαζομένων με το επιχειρησιακό τους σωματείο ο όμιλος «αναγκάστηκε» να καταβάλλει ένα μέρος των δεδουλευμένων και όχι σε όλους τους εργαζόμενους. Πίσω από την «βιτρίνα» της τουριστικής ανάπτυξης κρύβεται η απελπιστική κατάσταση που βιώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, με τις συνεχείς, μειώσεις μισθών, τα εξαντλητικά ωράρια, την τρομοκρατία, το πετσόκομμα του επιδόματος ανεργίας, τόσο ως προς το ποσό καθώς και την διάρκεια του χρόνου επιδότησης τη στιγμή που τα ξενοδοχεία και οι εργοδότες θησαυρίζουν.
Το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στα ξενοδοχεία του ομίλου αφού συγκάλεσε γενική συνέλευση χθες 27 του μηνός, αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει την στάση αυτή της εργοδοσίας και καλεί τους εργαζόμενους στην οργάνωση νέων αγώνων, απαιτώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων και απαιτεί από τους θεσμικούς φορείς όπου διαχειρίζονται τα θέματα εργασίας να παρέμβουν προκειμένου να εφαρμοστεί η νομιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ