19 Φεβ 2015

Διαμάχες με αφορμή τη ρότα προβολής της κυβέρνησης από αστικά ΜΜΕ

Διαμάχες με αφορμή τη ρότα προβολής της κυβέρνησης από αστικά ΜΜΕ


Κόντρες στις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Αμυνας, Π. Καμμένου, που άφησε αιχμές εναντίον ΜΜΕ


Ενδοαστική διαμάχη προκάλεσαν δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Αμυνας στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, Π. Καμμένου, ο οποίος άφησε αιχμές εναντίον ΜΜΕ που - όπως εκτιμούν στην κυβέρνηση - δεν τη στηρίζουν.
Νωρίτερα το μεσημέρι, ο Καμμένος δήλωνε ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει αυτό που θέλει στα παζάρια με τους δανειστές «θα γίνουμε Kούγκι». Αργότερα το απόγευμα συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα. Εξερχόμενος και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν οδηγηθούμε σε ανατίναξη όπως στο Κούγκι, ο υπουργός Αμυνας είπε: «Μπορεί να μην έχουν ανατιναχτεί κάποια κανάλια, ιδίως στον Πειραιά κοντά, αλλά έχει ανατιναχτεί η ελληνική οικογένεια. Υπάρχει υψηλή ανεργία και αυτό θα πρέπει να το δείτε κάποια στιγμή». Αναφορά που μάλλον έδειχνε τον ΣΚΑΪ.
Σπεύδοντας να απαντήσει, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, δήλωσε: «Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος τρομοκρατεί τα ΜΜΕ. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να μας πει, αμέσως, αν συμφωνεί με τις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού του. Η Δημοκρατία ούτε φιμώνεται, ούτε τρομοκρατείται».
Απαντώντας η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δήλωσε: «Το Γραφείο Τύπου της Συγγρού κατρακύλησε στο Φάληρο. Τελικά, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».
Από το Ποτάμι εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Οι εμπρηστικές δηλώσεις του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων περί ανατινάξεων ΜΜΕ είναι μια ανοιχτή πρόκληση για τη Δημοκρατία. Δυστυχώς για τη χώρα ο κ. Καμμένος είναι πλέον ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός που πρέπει να απολογηθεί για τις συνεχείς ακρότητες των ΑΝΕΛ και του αρχηγού τους είναι αυτός που τον επέλεξε σε αυτόν τον εθνικό ρόλο».
Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας: «Υπαινιγμοί και επιθέσεις κατά ΜΜΕ από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Αμυνας κ. Πάνο Καμμένο, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, είναι απαράδεκτες και βάλλουν ευθέως κατά της ελευθερίας της έκφρασης και του δημοκρατικού διαλόγου. Αντί ο κ. Καμμένος να απειλεί ότι θα κάνει την Ελλάδα Κούγκι καλό είναι να μην παίζει με τα σπίρτα».
Η πρεμούρα αυτή των αντιπολιτευόμενων αστικών κομμάτων να απαντήσουν στον Καμμένο δεν μπορεί να ιδωθεί ξέχωρα από τις θέσεις και ανησυχίες που εκφράζουν αστικά ΜΜΕ για το πώς προχωρούν τα παζάρια με τους πιστωτές και αν εξασφαλίζονται τα αστικά συμφέροντα από τον τρόπο διαπραγμάτευσης της τωρινής συγκυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ