31 Μαρ 2015

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Σποραδικές μάχες και προετοιμασία με στρατιωτικούς των ΗΠΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Σποραδικές μάχες και προετοιμασία με στρατιωτικούς των ΗΠΑ


ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--
Τηρείται σε γενικές γραμμές η συμφωνία - εκεχειρία, ο συμβιβασμός ανάμεσα στις δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου και τις πολιτοφυλακές των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ που υπογράφτηκε στις 12 Φλεβάρη στο Μινσκ, την ίδια ώρα που δεν κρύβεται η προσπάθεια συγκέντρωσης νέων στρατιωτικών δυνάμεων. Το τελευταίο 48ωρο αναφέρονται ο θάνατος, σε μάχη κοντά στο Ντονέτσκ, ενός στρατιώτη και ο τραυματισμός άλλων τριών. Η κυβέρνηση του Αρσένι Γιατσενιούκ και του Προέδρου Πέτρο Ποροσένκο πάντως συνεχίζει να θέτει ζήτημα αποστολής όπλων από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενώ προετοιμάζεται η λεγόμενη «εκπαίδευση της εθνοφρουράς» από Αμερικανούς στρατιωτικούς οι οποίοι φτάνουν τους 300, στη Δυτική Ουκρανία, που επίσημα θα αρχίσει στις 20 Απρίλη και θα κρατήσει έως το Νοέμβρη.
Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως στοιχεία για τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους «Boeing 777», στις 17 Ιούλη του 2014, που αποδόθηκε στους ρωσόφωνους πολιτοφύλακες, χωρίς να αποδειχθεί ποτέ αδιάσειστα. Το ρωσικό δίκτυο «Ρωσία σήμερα» πήρε συνέντευξη από τον Πιότρ Φεντότοφ, 58χρονο, κάτοικο του χωριού Τσερβόνιγι Σβότεν, που η μαρτυρία του ως αυτόπτη μάρτυρα παραποιήθηκε από το αμερικανικό πρακτορείο «Ρόιτερς» και αποδόθηκε το ακριβώς αντίθετο από ό,τι είπε. Η δε κλήση στο «Ρόιτερς» να τοποθετηθεί, απαντήθηκε με τον ισχυρισμό ότι υπήρχαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες.
Επίσης, μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, η προσπάθεια της αντιδραστικής κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τη δράση του ΚΚ Ουκρανίας συνεχίζεται. Ετσι χτες έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Πάβλο Πετρένκο, ανέθεσε στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) να επαληθεύσει τις πληροφορίες για συμμετοχή του Προέδρου του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο, «σε ποινικά αδικήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, την υποστήριξη των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας και δράσεις που αποσκοπούν στην ανατροπή του συνταγματικού καθεστώτος και ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ