28 Απρ 2015

ΗΠΑ Διαδηλώσεις ενάντια στη νέα δολοφονία από την αστυνομία

ΗΠΑ
Διαδηλώσεις ενάντια στη νέα δολοφονία από την αστυνομία



Να σταματήσουν οι δολοφονίες από την αστυνομία αναφέρει το πανό που περιέχει μόνο κάποια από τα θύματα αστυνομικών
Να σταματήσουν οι δολοφονίες από την αστυνομία αναφέρει το πανό που περιέχει μόνο κάποια από τα θύματα αστυνομικών
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Νέες μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ στις ΗΠΑ με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι στη διάρκεια σύλληψής του για ασήμαντη αφορμή στις 12 Απρίλη.
«Πόσους νεκρούς ακόμη θα θρηνήσουμε;», «Οι ζωές των μαύρων αξίζουν», «Σταματήστε τη βία τώρα!» ήταν ορισμένα από τα βασικά συνθήματα που έγραφαν χιλιάδες διαδηλωτές στα πλακάτ που κρατούσαν, εκφράζοντας την οργή τους για τα ατέλειωτα θύματα της αστυνομικής βίας που ασκείται με κάθε αφορμή σε βάρος φτωχών, ιδιαίτερα Αφροαμερικανών, προκαλώντας κάθε χρόνο το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων.
Στη διάρκεια επέμβασης της αστυνομίας στην προχτεσινή διαδήλωση, συνελήφθησαν 35 άτομα (εκ των οποίων οι τέσσερις ανήλικοι). Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται δύο τοπικοί δημοσιογράφοι που απελευθερώθηκαν λίγη ώρα μετά τη σύλληψή τους στη διάρκεια κάλυψης της διαδήλωσης. Στη διαδήλωση της Κυριακής αναφέρθηκαν λεηλασίες καταστημάτων, υλικές ζημιές σε κτίρια και Ι.Χ. αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο χώρο όπου έγινε η κινητοποίηση.
Ο 25χρονος Φρέντι Γκρέι είχε συλληφθεί στη Βαλτιμόρη στις 12 Απρίλη όταν άρχισε να τρέχει από φόβο στη θέα αστυνομικών, δίχως να έχει διαπράξει αδίκημα. Οι τελευταίοι τον κυνήγησαν και τον συνέλαβαν με το πρόσχημα πως είχε πάνω του ένα μαχαίρι. Ο άτυχος νεαρός που μπήκε στο βανάκι της αστυνομίας σώος και αβλαβής, υπέστη, κατά τα φαινόμενα, άγριο ξυλοδαρμό καθώς βγήκε αιμόφυρτος, σε κώμα, φέροντας σοβαρά τραύματα στον αυχένα και στη σπονδυλική στήλη, από τα οποία πέθανε στις 19/4. Εκτοτε έξι από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψή του τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ