10 Μαΐ 2015

Όταν ο Πάνος Τριγάζης-ΣΥΡΙΖΑ καταντούν απολογητές του Πολέμου και του κράτους δολοφόνου Ισραήλ



Όταν ο Πάνος Τριγάζης-ΣΥΡΙΖΑ καταντούν απολογητές του Πολέμου και του κράτους δολοφόνου Ισραήλ

«Αντίπαλον δέον» στην Ευρώπη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΓράφει ο Πάνος Τριγάζης, συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι εκπρόσωπος του κόμματος στο ΕΣΕΠ, στο κείμενο του στην ΑΥΓΗ  «Νέα πνοή στην εξωτερική πολιτική»:
«Τη Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, ο οποίος και εισηγήθηκε το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που ήταν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Αλήθεια, μπορεί καταρχήν να μας πει ο Πάνος Τριγάζης γιατί δεν ζήτησε ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετάσχει στην σύσκεψη ο κατηγορούμενος για βαρύτατα εγκλήματα ο εκπρόσωπος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και ηγετικό στέλεχος της δολοφονικής συμμορίας, Παπάς;
Εντάσσεται και η Χρυσή Αυγή στην «εθνική ενότητα» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Ποια ευθύνη αισθάνεται ο ίδιος ο Πάνος Τριγάζης για το πολιτικό ξέπλυμα των ΝΑΖΙ δολοφόνων;  

Ας δούμε όμως τους στόχους και το περιεχόμενο της αστικής πολιτικής που υπερασπίζεται και εκφράζει ο Πάνος Τριγάζης:
«Από την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΕΣΕΠ κατέστη σαφές ότι ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας επιδιώκει και προωθεί μια πολυδιάστατη και ενεργητικά φιλειρηνική εξωτερική πολιτική με στρατηγικό ορίζοντα, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι στον σημερινό κόσμο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις και η «διπλωματία των λαών και των πολιτών».[…] Κατά την άποψή μου, απαιτείται η ανάληψη εκ μέρους της κυβέρνησης διεθνών φιλειρηνικών πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση αναβάθμισης του διεθνούς ρόλου της χώρας μας και αξιοποίησης των γεωπολιτικών της πλεονεκτημάτων. Η εθνική στρατηγική για την Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν μπορεί να είναι άλλη από τη στρατηγική της ειρήνης και διεκδίκησης ισότιμης θέσης της χώρας μας τόσο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, όσο και στις κρίσιμες εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής μας».
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.ΤΡΙΓΑΖΗΣ
ΟΤΑΝ Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ImageΖΗΤΗΜΑ 1ο: Ανατροπή και επίσημα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησε ο χαιρετισμός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκη, στον εορτασμό που οργάνωσε η Πρεσβεία του Ισραήλ στο Μέγαρο Μουσικής, τόσο για τα 25 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ, όσο και για την επέτειο της ανεξαρτησίας του κράτους του Ισραήλ. Μια επέτειος που τιμάται στις 15 Μαΐου ως Νάκμπα, δηλαδή «Καταστροφή», αφού οδήγησε σε βίαιους εκτοπισμούς ολόκληρων παλαιστινιακών χωριών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα πάνω από 5.000.000 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες αλλά και στα παλαιστινιακά εδάφη. Ήταν λοιπόν όλοι εκεί: Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Ιωάννης Δραγασάκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός, κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, η Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά, ο Υφυπουργός Άμυνας, κ. Νίκος Τόσκας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης,..... Είναι όλοι αυτοί που χτίζουν συμμαχίες στρατηγική σημασίας με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υποκριτικά στηρίζουν τους Παλαιστίνιους, αλλά εντάσσονται οργανικά στο αστικό μπλοκ εξουσίας για να συνεργαστούν με το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, να κλείσουν συμφωνίες, να αγοράσουν όπλα και μέσα καταστολής, να κάνουν τεράστιες πολεμικές ασκήσεις όπως την "ΗΝΙΟΧΟΣ 2015"!
ΖΗΤΗΜΑ 2ο: Κλιμάκωση των πολεμικών ασκήσεων μεταξύ ελληνικών-αμερικανικών και ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων! Αμέσως μετά τη διακλαδική, διακρατική, στρατιωτική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 (20-30 Απριλίου), που μετέτρεψε την Ελλάδα σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ, στο πλαίσιο επί της ουσίας ενός εικονικού πολέμου, διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη, το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και σημαντικές δυνάμεις του στρατού ξηράς, των ειδικών δυνάμεων και του ναυτικού, επιχειρώντας στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Στον κόλπο της Σούδας ξεκίνησαν τα μεγάλα ναυτικά γυμνάσια μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για την ναυτική άσκηση «Noble Diana» που λαμβάνει χώρα από το 1998 ως ετήσια διμερή άσκηση μεταξύ του Ισραηλινού Ναυτικού και του Ναυτικού των ΗΠΑ. Από το 2009 η Ελλάδα αποτελεί το τρίτο μέρος σε αυτή την άσκηση!
-A’ Φάση (29 Απριλίου – 3 Μαΐου), διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της  Ανατολικής Μεσογείου και εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ (ΚΕΝΑΠ)  στην Σούδα  Κρήτης. 
-Β΄ Φάση (4 – 11 Μαΐου), διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της  Ανατολικής Μεσογείου και εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου στην Χάιφα Ισραήλ. 
-Γ΄ Φάση (11 – 14 Μαΐου), διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή της  Ανατολικής Μεσογείου. 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών «η άσκηση θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα και φέτος μια προσομοίωση ενός «ιρανικού σεναρίου», την εξάσκηση των δυνάμεων στην υπεράσπιση ισραηλινών λιμανιών από μια επίθεση. Στο «ιρανικό σενάριο» πέρυσι, μια ελληνική φρεγάτα φέρεται να βρέθηκε στο στόχαστρο ρωσικών πυραύλων κατηγορίας «κατά πλοίων», στα χέρια της πολιτοφυλακής της Χεζμπολάχ» ή της ισραηλινής αεράμυνας.
Οι συμμετέχουσες δυνάμεις αποτελούνται από πολεμικά πλοία διαφόρων τύπων (φρεγάτες, κορβέτες, ταχέα περιπολικά κατευθυνομένων βλημάτων, πετρελαιοφόρα, υποβρύχια, ελικόπτερα  και αεροσκάφη διαφόρων τύπων). Το Ναυτικό των ΗΠΑ δηλώνει στις συμμετοχές το αντιτορπιλικό USS Laboon (DDG-58) και το πετρελαιοφόρο John Lenthall USNS Lenthall (T-AO 189), αλλά και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3C Orion. Οι Ισραηλινοί συμμετέχουν στην άσκηση με τρία πλοία επιφανείας, ένα κλάσης Saar και δύο κλάσης Saar 4.5, υποβρύχια τύπου Dolphin, ελικόπτερα και υποβρύχιους καταδρομείς. Οι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται από τις 29 Απριλίου στην Κρήτη και σε συνεργασία με ελληνικές δυνάμεις, εκτελούν ασκήσεις μάχης. Επίσης, εκτελούνται ανθυποβρυχιακές ασκήσεις, βασισμένες σε ποικιλία σεναρίων. Οι Ισραηλινοί υποβρύχιοι καταδρομείς εκτέλεσαν εικονική προσβολή λιμένα, σε συνεργασία με ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. Η άσκηση εκφράζει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των Αμερικανικών, Ελληνικών και Ισραηλινών δυνάμεων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ανακοίνωση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF).
Ουσιαστικά η άσκηση φέρνει ξανά στο προσκήνιο «τον πόλεμο της τρομοκρατίας» στην περιοχή της Μεσογείου, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των λεγόμενων «ασύμμετρων απειλών» (μετανάστευση, πειρατεία, τρομοκρατία κλπ), από τα σύγχρονα δόγματα άμυνας/ασφάλειας, με τη διεθνή συνεργασία στρατιωτικών δυνάμεων. Μάλιστα μόλις ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, από το βήμα του 3ου ετήσιου συνέδριου Άμυνας και Ασφάλειας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τόνισε: «Η τρομοκρατία παραμένει η σημαντικότερη απειλή της διεθνούς κοινότητας, καθώς τα τελευταία χρόνια συνεχώς μετεξελίσσεται. […] Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία στο νότιο τομέα του ΝΑΤΟ. Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε εγκαταστάσεις, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μεγάλες βάσεις στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διευκολύνουμε τις δυνάμεις της Συμμαχίας να αναπτύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Τα σενάρια των ασκήσεων «ΗΝΙΟΧΟΣ-Noble Dina» αποκαλύπτουν ότι αυτή η επιδίωξη Αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση γυρνά την πλάτη στη βαθιά αντιπολεμική παράδοση του ελληνικού λαού, τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. Εμείς όμως Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στους πολέμους της νέας εποχής. Μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα. Επιμένουν στις πολεμικές προετοιμασίες, τις παράλογες αγορές νέων όπλων, προχωρούν σε προσλήψεις νέων μισθοφόρων και παρέχουν αυξήσεις μόνο σε στρατιωτικούς και αστυνομία γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Στρατηγικός στόχος γίνεται η χάραξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για αυτό οι αποστολές εκτός συνόρων, οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, η επέκταση των δογμάτων άμυνας ασφάλειας. Με κοινό παρονομαστή την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων ως βασικό στοιχείο εξόδου από την καπιταλιστική κρίση.
Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον εκμετάλλευσης και εργασιακής περιπλάνησης δε μπορούν να μας εμπνεύσουν με την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική τους, δε μπορούν να μας τσουβαλιάσουν σε κανένα νέο «εθνικό όραμα». Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα επιβάλει να καταγγελθούν οι ασκήσεις, να εκτεθεί το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, να ανατραπούν οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση.  Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό. Να σταθούμε απέναντι στον Ελληνικό Στρατό, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την Ε.Ε., το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Απέναντι στην αντεργατική, αυταρχική και φιλοπόλεμη κυβερνητική πολιτική του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και το διεθνισμό της κοινής πάλης των λαών.
Θυμίζουμε τις εκατοντάδες υπογραφές συναδέλφων φαντάρων από 50 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ενάντια στην Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2015. Εμείς συνεχίζουμε την καθημερινή πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων, την πάλη ενάντια στον πόλεμο-εθνικισμό-ρατσισμό-φασισμό, με Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
ΓΥΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΡΙΓΑΖΗ-ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ, ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ