10 Μαΐ 2015

Σκέψεις , σχόλια και απορίες, αφελούς(;!) πλην τίμιου κομμουνιστή.

 Σκέψεις , σχόλια και απορίες, αφελούς(;!) πλην τίμιου κομμουνιστή.



 Έχω παρακολουθήσει τουλάχιστο τα μισά Φεστιβάλ  ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ. Είχα την εντύπωση ότι οι καλλιτέχνες που τραγούδησαν εκεί ήξεραν που έρχονταν. Αν μάλιστα δήλωναν και ψηφοφόροι του ΚΚΕ ,  ε! διάολε , θα είχαν μπει και στον κόπο να ρωτήσουν και τα βασικά. Ξέρετε εσείς τώρα! Μαρξ, Λένιν, Κεφάλαιο, καπιταλισμός, μονοπώλια, αστική τάξη,κλπ.... Νόμιζα! Χα! Τίποτα από αυτά δε γινόταν! Τούβλα μπαίνανε, στουρνάρια βγαίνανε, από τα φεστιβάλ. Ούτε μια ματιά ρε παιδί μου  κάπου; σε ένα ταμπλό!; Να καθίσουν να ακούσουν μια κεντρική ομιλία. Αφού πολλές φορές έβγαιναν αμέσως μετά την κεντρική ομιλία της Αλέκας. Δεν έτυχε μια φορά να ακούσουν μια κουβέντα; Ωτοασπίδες είχαν στα αυτιά; Αμ η ψήφος; Αν την έριχναν , δε σκέφτονταν τι διάολο ψηφίζουν;
Γιατί τα λέω όλα αυτά; Χμ! Για διαβάστε;
Είναι αποσπάσματα από τη συνέντευξη Μαχαιρίτσα στην Αυγή
Και ποιο είναι το συμπέρασμα που βγάζεις Λαυρέντη; 
Ξέρω ‘γω; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω...Ποιος είναι ο λόγος που οι «αγορές», το χρηματοπιστωτικό σύστημα ή όπως αλλιώς λέγεται όλος αυτός ο παγκόσμιος καπιταλισμός, το κάνουν αυτό στον κόσμο; Ποιος είναι ο σκοπός τους δηλαδή, να κάνουν τον κόσμο να υποφέρει τόσο για να μαζέψουν κάποιοι όλα τα λεφτά; Να γίνει αυτό, ακόμα και αν πρέπει να εξοντωθούν όλοι οι υπόλοιποι; Γιατί σχεδόν εκεί έχουμε φτάσει, κοιτάζω γύρω μου και δεν το χωράει το μυαλό μου όλη αυτή την δυστυχία που υπάρχει...Αυτό σημαίνει και η φωτογραφία μου στο εξώφυλλο του δίσκου, αν και τελικά το μαντίλι με το οποίο είναι δεμένα τα μάτιυ μου δεν θα έπρεπε να είναι κόκκινο αλλά μαύρο...όπως αυτών που τους πηγαίνουν για εκτέλεση!
Και οι ευθύνες εκείνων που μας κυβέρνησαν κατά την διάρκεια της κρίσης; Του Παπανδρέου, του Σαμαρά...
Δεν θέλω να κρίνω...Θα πω μόνον ότι εύχομαι να αποδειχθεί ότι δεν είχαν άλλη επιλογή. Τίποτα άλλο!
Ευχαριστημένος από τους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;
Σίγουρα το παλεύουν και έχουν μαζί τους και τον λαό και, όπως και αυτός, έχουν μεν μεγαλύτερες αντιστάσεις και ανοχές από πριν αλλά ταυτόχρονα και λιγότερες αντοχές. Οπως είπα και πριν όμως μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα οπότε τι μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε, όσο καλές προθέσεις και αν έχει; Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος και περιμένω να δω τι θα γίνει..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ