16 Μαΐ 2015

Ξετσίπωτη προπαγάνδα

Ξετσίπωτη προπαγάνδα



Τα όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, στο συνέδριο του «Economist», αλλά και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κορωνάκης, χτες (ρ/σ «Κόκκινο»), είναι αποκαλυπτικά για το πού την πάνε τη δουλειά κυβέρνηση και κόμμα.


Λέει ο Κορωνάκης: «Είναι κομβικό όμως να απαντήσουμε, γιατί γίνεται αυτή η διαδικασία; Για να πάρουμε ρευστότητα για ένα μήνα; Αυτό δεν μπορεί να είναι συμφωνία, το να μπαίνει η κυβέρνηση σε μια συζήτηση, να είναι διατεθειμένη να κάνει και υποχωρήσεις σε κάποια πράγματα και όλο αυτό να γίνει για να πάρει ρευστότητα για να βγάλει το μήνα. Αυτή η συζήτηση πρέπει να συνδεθεί με το μέλλον, με το χρέος (...) Ολα αυτά τα χρήματα να διοχετευτούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Γιατί το σχέδιό μας είναι να παραχθεί νέος πλούτος, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να γίνει αναδιανομή του πλούτου (...) Πέρα από τους δύο - τρεις μήνες που έχουμε μπροστά μας και είναι σκληροί, δύσκολοι και διεξάγεται η διαπραγμάτευση, εμείς έχουμε ένα μεγάλο σχέδιο αναδιανομής, παραγωγικής ανασυγκρότησης (...) Ολα αυτά είναι ζητήματα που συνδέονται με την κουβέντα για το χρέος. Αρα, αν είναι να κάνεις μια υποχώρηση κάπου, αυτή πρέπει να την κάνεις με βάση την προοπτική που θα δώσει στη χώρα τα επόμενα χρόνια (...) Σ' αυτά πρέπει να σταθούμε κι αν είναι κάπου να πούμε ότι κάνουμε μια παραχώρηση, την κοστολογείς και πολιτικά και βλέπεις ποιες δυνατότητες σου δίνει για τα επόμενα χρόνια (...) Ελπίζω και πιστεύω ότι αυτό το διάστημα θα υπάρξουν και κινηματικές πρωτοβουλίες που θα βάζουν έντονα το ζήτημα της στήριξης των κόκκινων γραμμών της κυβέρνησης...».


Είναι προφανές ότι μην μπορώντας να κρύψουν το αντιλαϊκό περιεχόμενο της συμφωνίας θα επιχειρήσουν να το «σερβίρουν» σαν αναγκαίο κακό. Καλώντας το λαό να υπομείνει - σαν την ετοιμόγεννη τους πόνους της γέννας - νέα μέτρα επειδή αυτά θα ανοίξουν τάχα το δρόμο στην ...ευημερία! Η συναίνεση μάλιστα δεν τους αρκεί. Θέλουν την ενεργό συμμετοχή του λαού στην προώθηση των προταγμάτων του κεφαλαίου, που τον οδηγούν απ' το κακό στο χειρότερο. Η επαγρύπνηση είναι το ελάχιστο που απαιτείται τούτη την ώρα. Να μη βγάλει ο λαός τα μάτια του με τα χέρια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ