13 Μαΐ 2015

Δήμος Πατρέων – Τοπική Αυτοδιοίκηση με το λαό για το λαό: Χώρος του ΕΟΤ, αφού σώθηκε από το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση, έγινε κατασκήνωση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών

 Δήμος Πατρέων – Τοπική Αυτοδιοίκηση με το λαό για το λαό: Χώρος του ΕΟΤ, αφού σώθηκε από το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση, έγινε κατασκήνωση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών


Ημερήσια κατασκήνωση στο κάμπινγκ της Αγυιάς θα λειτουργήσει από τις 22 Ιούνη με ευθύνη του Δήμου Πατρέων. Αυτό ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και στελεχών του Δήμου, όπως ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουλγαρίδης και τα τέσσερα (Φάνης Τσεκούρας, Αγγελική Ορδίτη, Ήρα Κουρή, Ελένη Λουλέλη) από τα επτά μέλη της Επιτροπής Σχεδιασμού, που θα εργαστούν εθελοντικά για την υλοποίηση της προσπάθειας. Τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής είναι οι Τάκης Πετρόπουλος, Ελένη Μπούκλη και Ελένη Καράμπαλη.

Ο Κώστας Πελετίδης επεσήμανε ότι ο συγκεκριμένος χώρος αξιοποιείται για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών της πόλης, αφού σώθηκε από το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση. Εξέφρασε πάντως την ανησυχία του για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, που σημαίνει ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, χρήματα και πόροι που είναι εντελώς απαραίτητα για τη λειτουργία της δομής, μαζί με άλλα που προορίζονται για κοινωνικές δομές, σχολικές επιτροπές και μικροέργα, να καταλήξουν στους δανειστές, και κάλεσε τον λαό να αγωνιστεί για την κατάργησή της. 

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πατρέων μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Ανακοινώνουμε σήμερα ότι στον χώρο του ΕΟΤ στην Αγυιά, θα λειτουργήσει ο Δήμος μας θερινό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε κατασκηνώσεις.

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες και σοβαρά εμπόδια που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, με συνέπεια λόγων και έργων υλοποιούμε βήμα - βήμα την πολιτική μας πρόταση για την αξιοποίηση ολόκληρης της έκτασης του έλους της Αγυιάς, προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Το έλος της Αγυιάς σώθηκε από το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση.

Τώρα ο λαός και τα παιδιά του δεν είναι πελάτες. Είναι οι ίδιοι αφεντικά σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Θα την απολαμβάνουν δωρεάν, γιατί το δικαίωμα στην ξεκούραση, στην αναψυχή και στις διακοπές, δεν είναι πολυτέλεια αλλά βασική ζωτική ανάγκη.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 22/6/2015 έως 14/8/2015 και θα το παρακολουθούν ανά δεκαπενθήμερο συγκεκριμένα γκρουπ, αποτελούμενα από 150 παιδιά ηλικίας 10 - 13 χρονών, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, και από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο. Η μεταφορά των παιδιών θα γίνεται με μισθωμένα από την υπηρεσία μας λεωφορεία, από σταθμούς συγκέντρωσης πλησίον της διεύθυνσης κατοικίας τους.

Η ημερήσια απασχόληση θα περιλαμβάνει, πλήρη διατροφή και δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας, υλοποίηση δράσεων έκφρασης, ψυχαγωγίας, κοινωνικών δεξιοτήτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

Επισημαίνουμε ωστόσο την ανησυχία μας για την πορεία υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας μας, γιατί έχουμε σε πλήρη ισχύ και διάρκεια χωρίς λήξη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, χρήματα και πόροι που είναι εντελώς απαραίτητα για τη λειτουργία της δομής, μαζί με άλλα που προορίζονται για κοινωνικές δομές, σχολικές επιτροπές και μικροέργα, να καταλήξουν στους δανειστές.

Η άμεση και χωρίς όρους κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι πια προϋπόθεση για την εξυπηρέτηση των στοιχειωδών αναγκών του λαού».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, Θόδωρος Τουλγαρίδης, επεσήμανε τη μονιμότητα της προσπάθειας, τονίζοντας ότι «η δράση δεν είναι προσωρινή, αφού η Δημοτική Αρχή την φέρνει για να μείνει και να εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο».

Η Ήρα Κουρή, παρουσίασε στην τοποθέτησή της στοιχεία για το πώς και με τι θα απασχολούνται τα παιδιά στη διάρκεια της ημέρας, μέσω των «βασικών παιδαγωγικών μεθόδων», που είναι η αυτενέργεια, η συμμετοχή, η δημιουργία και η εμψύχωση. Τα παιδιά θα απασχολούνται στις εξής δραστηριότητες: αθλητικές, επιτραπέζια παιχνίδια, χειροτεχνία, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, μουσικοκινητική αγωγή, εικαστικά, δραματοποίηση, εργαστήριο περιβαλλοντικής διαπαιδαγώγησης μέσα από τις βιωματικές δραστηριότητες, θέατρο σκιών, βιωματικά δρώμενα πρόληψης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ