6 Ιουν 2015

Αυτή είναι η προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα.

 Αυτή είναι η προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα.

Ένα απόσπασμα απο την αποψινή ομιλία του Γ.Γ.της Κ.E του ΚΚΕ στη βουλή , που αποκαλύπτει με εμφατικό τρόπο την προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. 
Την υπόλοιπη ομιλία διαβάστε την εδώ. 
"Αυτό που οφείλουμε, βέβαια, να αναγνωρίσουμε στην κυβέρνηση είναι ότι πέτυχε να συγκαλύψει τον πραγματικό χαρακτήρα της διαπραγμάτευσης και να καλλιεργήσει σ' ένα βαθμό την κάλπικη αντίληψη ότι «για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση», ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν χάσει τον ύπνο τους για να αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «ο λαός πρέπει να χορτάσει από περηφάνια για την κυβέρνηση και τη διαπραγμάτευση, ανεξάρτητα αν η τσέπη του και το στομάχι του αδειάζει».
Αυτό, ομολογούμε ότι σε ένα βαθμό το έχετε πετύχει, άσχετα αν κι αυτό έχει κοντά ποδάρια, αφού το λογαριασμό θα τον πληρώσουν πάλι τα γνωστά υποζύγια.
Αυτή είναι κι η μεγάλη προσφορά σας στο σύστημα.
Σε μια περίοδο που έπρεπε και πρέπει να δυναμώσει ο γνήσιος ριζοσπαστισμός. Που έπρεπε και πρέπει να δυναμώσει η μαζική λαϊκή κινητοποίηση, η ανασύνταξη του κινήματος. Με στόχους όπως: κατάργηση των μνημονίων, ανάκτηση απωλειών για το λαό, διαγραφή του χρέους, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων...,
...εσείς διαβεβαιώνατε ότι η ΕΕ είναι «το κοινό μας σπίτι», κοροϊδεύατε το λαό ότι μπορεί να απαλλαγεί από μνημόνια και τρόικες, χωρίς ρήξη με την ΕΕ και το κεφάλαιο, χωρίς δηλαδή σύγκρουση με τους εμπνευστές των μνημονίων.
...Διαβεβαιώνατε το λαό ότι ο εύκολος δρόμος των βουλευτικών εκλογών και της ανάδειξης νέας κυβέρνησης, της δικής σας, «αριστερής», ως νέου διαχειριστή - διαπραγματευτή, θα έφερνε μια άλλη κατάσταση προς όφελός του.
...Εξαπατούσατε το λαό ότι η ΕΕ αλλάζει. Σκορπάγατε ψεύτικες ελπίδες και συνεχίζετε πάλι να εξαπατάτε το λαό ότι μπορεί μέσα στην ΕΕ, σ' αυτήν τη συμμαχία των λύκων, να υπάρχουν σχέσεις ισοτιμίας κι αλληλεγγύης.
...Καλλιεργήσατε τη λογική του μικρότερου κακού, που ξεκίνησε το «μικρότερο κακό» από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, έγινε «να μην πάμε παρακάτω βρε παιδιά» και σήμερα καταλήγουμε στο «μεγαλύτερο κακό» της πρότασής σας στους δανειστές."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ