20 Ιουν 2015

ΒΡΕΤΑΝΙΑ «Θερίζει» η φτώχεια στην Ουαλία

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
«Θερίζει» η φτώχεια στην Ουαλία


ΛΟΝΔΙΝΟ - ΚΑΡΝΤΙΦ.--
Ενα από τα πιο υψηλά ποσοστά φτώχειας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει η Ουαλία, καθώς σύμφωνα με την τελευταία έκθεση ουαλικών δημοτικών υπηρεσιών, η φτώχεια εκεί πλήττει το 23% των νοικοκυριών, έναντι 17% που είναι ο μέσος όρος σε όλη τη χώρα.
Στην έκθεση εκφράζεται «έντονη ανησυχία» για την αδυναμία των αρμόδιων αρχών να μειώσουν τα επίπεδα της φτώχειας μακροπρόθεσμα, ενώ σημειώνουν πως μία από τις βασικές αιτίες για την αύξησή της είναι οι περικοπές δημοσίων και κοινωνικών δαπανών για υπηρεσίες και επιδόματα πρόνοιας. Καταγράφεται, επίσης, σημαντική αύξηση του αριθμού των ατόμων που εξαρτούν τη διατροφική τους επάρκεια από τις τράπεζες τροφίμων, αφού ο αριθμός τους διπλασιάστηκε από τον Απρίλη του 2013 μέχρι το Μάρτη του 2014.
Στην ίδια έρευνα, καταγράφεται επίσης έντονα η τάση οι φτωχότεροι, που προέρχονται από τα πιο ασθενή στρώματα της εργατικής τάξης, να δυσκολεύονται πολύ περισσότερο από κάθε άλλον να βγουν από τη μιζέρια της φτώχειας. Επιπλέον, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων προς όφελος των επιχειρήσεων και του μεγάλου κεφαλαίου έχει μειώσει σημαντικά τα εισοδήματα των εργατικών και των φτωχών οικογενειών, με αποτέλεσμα οι όποιες πιθανότητες εξόδου από την παγίδα της ανέχειας να είναι ελάχιστες. Ιδιαίτερα, εφόσον συλλογιστεί κανείς τα σχέδια του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών για περαιτέρω περικοπές ύψους άλλων 15 δισεκατομμυρίων στερλινών στις κοινωνικές δαπάνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ