29 Αυγ 2015

Φωτορεπορτάζ ... απ΄το Μέτωπο το λαικό !!!

 Φωτορεπορτάζ ... απ΄το Μέτωπο το λαικό !!!

 

 

 
Το φωτορεπορτάζ σήμερα θα το κλείσω με ένα σχόλιο που ανέβηκε στην ... αυτοκριτική του Στάθη του Σταυρόπουλου στον Ενικό την 27/08/2015. (Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου)



Λ.Κραουνάκη

Σάββατο πρωί και στο ραδιόφωνο ένας δημοσιογράφος αναρωτιέται φωναχτά "ποιος να το φανταζόταν τον Γενάρη που πανηγυρίζανε όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι μετά από έξι μήνες θα παίρναν διαζύγιο;"

Δεν μπορώ να ξέρω αν η απορία του δημοσιογράφου ήταν ειλικρινής, ξέρω όμως ότι το ΚΚΕ από το 2012 είχε προβλέψει με μαθηματική ακρίβεια ότι η ολοκλήρωση της σοσιαλδημοκρατικής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδευτεί με την δημιουργία νέου αναχώματος.

Ενός "ΣΥΡΙΖΑ Νο2" από τους "αριστερούς" του ΣΥΡΙΖΑ με την συνδρομή και δυνάμεων που αν και φέρουν με καμάρι τον τίτλο "εξωκοινοβούλιο" πουλάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους για μια έδρα.

Και εγένετο "Λαϊκή Ενότητα" κατά το "Unidad Popular" της Χιλής. Η χρήση του αρκτικόλεξου "ΕΑΜ" που ήταν η αρχική σκέψη, εγκαταλείφθηκε γιατί μάλλον εκτιμήθηκε ότι δεν θα ήταν μια απλή καπηλεία, αλλά σκέτη τυμβωρυχία που θα έκανε πολλούς να σκεφτούν αβίαστα ότι "εκεί που κρεμάγαν οι καπεταναίοι τ' άρματα κρεμάει ο Στρατούλης τα σακούλια ή η Κωνσταντοπούλου τα ταγιέρ".

Κάπου εδώ σταματάει η πλάκα κι αρχίζουν τα σοβαρά. Τι εκφράζει αλήθεια η ΛΑ.Ε; Γιατί έχουν πέσει με τα μούτρα να την διαφημίζουν τα "ΜΜΕ της διαπλοκής"; Γιατί παλιοί πάτρονες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πχ ο Τάκης-Βιανέξ-Γιαννακόπουλος ανοίγουν την στοργική αγκαλιά τους για τους Λαφαζάνηδες;

Τις απαντήσεις τις δίνουν οι ίδιοι.

Όποιος κάνει τον κόπο να ρίξει μια ματιά στις αναλύσεις του Λαπαβίτσα ή να εντρυφήσει στις ομιλίες του Λαφαζάνη και της Κωνσταντοπούλου, είναι προφανές ότι οι άνθρωποι μιλάνε για μια νέα ανάπτυξη του ελληνικού καπιταλισμού του οποίου η ανταγωνιστικότητα θα εδράζεται στην "εθνική νομισματική πολιτική" που θα δώσει "ρευστότητα". Για να το κάνουμε λιανά, θα κόψουν χρήμα για να χρηματοδοτήσουν ελλείματα και να χρηματοδοτήσουν μια "νέα σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα" (Λαπαβίτσας) για να επιχορηγήσουν δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο. Το όφελος για τον λαό θα είναι η μείωση της ανεργίας κάτω από 25% το ...2019, ΑΝ όλα πάνε καλά (πάλι Λαπαβίτσας).

Ο Λεουτσάκος στον ΣΚΑΙ το είπε καθαρά. Μίλησε για ...διαπραγμάτευση με τους εταίρους (άντε πάλι) και αν δεν μας κάνουν τα χατήρια, "η εθνική νομισματική πολιτική θα είναι καθήκον". Μετά από αυτό (πάλι με διαπραγμάτευση) θα διαγραφεί ένα μέρος του χρέους (όπως στην Αργεντινή λέω εγώ που το πληρώνουν ακόμα και θα το πληρώνουν άλλα 100 χρόνια).

Αυτό είναι το περίφημο ριζοσπαστικό πρόγραμμα της ΛΑΕ. Καπιταλισμός, εντός ΕΕ, με κρατικές τράπεζες που θα εξασφαλίζουν χρήμα για τους επιχειρηματίες. Το παλιό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, αλλά ο Λαφαζάνης θα είναι πιο συνοφρυωμένος με τους ευρωπαίους και πιο απειλητικός αφού "τώρα πια, αυτά που λέει τα εννοεί". Και συν τοις άλλοις οι της ΛΑΕ κλείνουν το μάτι για λεφτά από Ρωσία, Κίνα κλπ, αφού όπως λένε "ποτέ η κυβέρνηση δεν ζήτησε λεφτά από άλλες χώρες" , κάτι που το επιτελείο Τσίπρα διαψεύδει.

Συμπερασματικά, η ΛΑΕ εκφράζει μια μερίδα της ελληνικής αστικής τάξης η οποία επιθυμεί μια σχετική "εθνική αναδίπλωση". Το κομμάτι αυτό είναι ακόμα μειοψηφικό, αλλά κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει μεσομακροπρόθεσμα.

Αυτό εξηγεί και την ευμενή στάση των ΜΜΕ απέναντι στους λαφαζανικούς. Επενδύουν πάνω της ώς μια μελλοντική εναλλακτική λύση, αλλά και κυρίως ως ανάχωμα απέναντι στον πραγματικό ριζοσπαστισμό όπως αυτός εκφράζεται από την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Έτσι, οι Λαφαζάνης και σία σιγά -σιγά αποκαθάρονται από τις προηγούμενες αμαρτίες αφού είναι "τίμιοι", "συνεπείς", έχουν "αξίες και αρχές" κτλ, ενώ οι συνεχείς ερωτήσεις προς τους εκπροσώπους του ΚΚΕ αν "υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τους λαφαζανικούς" δεν είναι και τόσο αφελείς, αφού έχουν τριπλή στόχευση:

-να φανεί το ΚΚΕ για μια ακόμα φορά ως αντιενωτικό, σεχταριστικό κλπ. Το ίδιο έργο που ζήσαμε με τις "επιθέσεις φιλίας" του Τσίπρα από το 11-12.

-με το ψέμα "τα ίδια λέει ο Λαφαζάνης και το ΚΚΕ", ο Λαφαζάνης ξεπλένεται από τις αμαρτίες του και αποκτά εγγυήσεις για αυτά που λέει αλλά και μέρος του ηθικού κύρους του ΚΚΕ.

-αφού "τα ίδια λέτε" είστε κι εσείς το ίδιο ασόβαροι και δραχμολάγνοι με αυτούς.

Όλα στο μίξερ και μονίμως χαμένο το ΚΚΕ. Έτσι φτιάχνονται τα αναχώματα. Έτσι δουλεύουν. Πετάξανε τους λαφαζαναίους μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για να μην δυναμώσει το ΚΚΕ, για να μείνει αλώβητο το καπιταλιστικό μαντρί.

Να θυμήσουμε πχ ότι η "αριστερή αντιπολίτευση" του ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργήθηκε χθες, αλλά πριν από 25 χρόνια και πάντα ήταν πειθήνια σε όλες τις μεγάλες επιλογές της αστικής τάξης της χώρας μας.

Έδινε πάντα το "αριστερό άλλοθι" στην Ευρ. Ένωση και σε όλες τις συνθήκες και αποφάσεις της που καθορίζουν τη ζωή μας, το Μάαστριχτ, τη Λισσαβόνα κ.α

Έδινε πάντα "αριστερό άλλοθι" σε όλα τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, από τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας στο σχέδιο Ανάν και από την "αραβική άνοιξη" ως το εμπάργκο στη Ρωσία.

Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί κι αυτοί, συστηματικά τάιζαν τον λαό εδώ και πολλά χρόνια κοινοβουλευτικές αυταπάτες ενώ λοιδωρούσαν τον σοσιαλισμό ως Δευτέρα Παρουσία.

Έκαναν σημαία το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που δεν δίνει λύση σε κανένα πρόβλημα της λαϊκής οικογένειας.

Για έξι μήνες στήριζαν με φανατισμό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Αποδέχτηκαν την συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, τον "λιτό βίο" του Βαρουφάκη, τις προτάσεις των 47 σελίδων του Τσίπρα για νέο μνημόνιο, ενώ, προσέξτε: στις 30 Ιουνίου, όταν ο Τσίπρας έστελνε επιστολή αποδοχής του μνημονίου που πρότειναν ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, αυτοί δεν έβγαλαν άχνα, αλλά παραληρούσαν κάτω από την εξέδρα όπου έβγαζαν selfies ο Τσίπρας με τον Καμμένο. Μαζί κορόιδεψαν τον λαό.

Δεν είπαν κουβέντα όταν ο Καμμένος εξήγγειλε Νατοϊκή Βάση στο Αιγαίο. Ούτε όταν μίλησε για "στρατό που εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια". Ούτε για τα 500 εκ δολλάρια χάρισμα στην Λόκχηντ για τα αεροπλάνα του Β΄Παγκοσμίου. Ούτε καν για την αναγνώριση του Κοσσόβου από τον Κοτζιά. Ούτε για τις κολλεγιές με το κράτος-δολοφόνο που λέγεται Ισραήλ.

Τώρα θέλουν ακύρωση των μνημονίων, αλλά πριν λίγο καιρό η Κωνσταντοπούλου έλεγε ότι αυτό ήταν "σχήμα λόγου". Μια χαρά υλοποιούσαν τα μνημόνια από κυβερνητικές θέσεις για έξι μήνες. Κανένα θέμα δεν έβαλαν για κατάργηση των μνημονίων.

Ακόμα και όταν η Βουλή κλήθηκε να δώσει εξουσιοδότηση στον Τσίπρα για νέο μνημόνιο, μόνο κάτι λίγοι καταψήφισαν, ενώ κάποιοι άλλοι έβγαζαν...ανακοίνωση συμπαράστασης για αυτούς που καταψήφισαν.

Κι ενώ είχαν την ευκαιρία να ρίξουν την κυβέρνηση, με μια απλή δήλωση ανεξαρτητοποίησης που θα στερούσε την δεδηλωμένη και ίσως να έβαζε όντως εμπόδια στην ψήφιση του μνημονίου, αυτοί κάνανε τις κότες καταψηφίζοντας εκ του ασφαλούς, αφού γνώριζαν ότι θα ψήφιζαν οι ευρωλιγούρηδες ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ.

Τώρα θέλουν "όχι μέχρι τέλους". Δεν σηκώθηκε όμως, έστω κι ένας στη Βουλή, για να υπερασπιστεί την πρόταση του ΚΚΕ για τριπλό ερώτημα στο δημοψήφισμα που θα αποσαφήνιζε τα πράγματα και ίσως να άφηνε στην αστική τάξη και στον Τσίπρα μικρότερα περιθώρια ελιγμών. Που θα έδινε το δικαίωμα στον λαό να πει "ΟΧΙ μέχρι τέλους".

Αντιθέτως, λοιδώρησαν την πρόταση του ΚΚΕ και από κοινού με τα ρετάλια της Ανταρσύα αλλά και χρυσαυγίτες κινητοποίησαν ακόμα και την αστυνομία για να διώξουν τους κομμουνιστές από τα εκλογικά τμήματα.

Και όταν τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο, όταν η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ έγινε πασίδηλη, όταν ο κίνδυνος να γίνουν σταδιακά λαομίσητοι σαν το ΠΑΣΟΚ έγινε ορατός, τότε πήδηξαν από το καράβι, πριν αρχίσει να γέρνει.

Δεν τους πείραζε που υλοποιούσαν μνημόνια, τους πείραξε το τρίτο μνημόνιο, το οποίο μάλιστα δεν ήταν κι αρκετό για να αποφασίσουν να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ανεξαρτητοποιήθηκαν μόνο όταν παραιτήθηκε η κυβέρνηση και φάνηκε ότι θα τους πετάξουν εκτός λίστας. Μάλιστα, οι εκπρόσωποί τους πήγαν στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αφού είχε δημιουργηθεί ήδη η ΛΑΕ!!!

Μ' αυτά και μ' αυτά θα πορευτούμε ως τις εκλογές. Με κοκορομαχίες που θα γίνονται όλο και πιο έντονες όσο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ θα ταυτίζονται περισσότερο. Άλλωστε κοινό πρόγραμμα όλων είναι το μόλις ψηφισθέν μνημόνιο.

Με τους ναζί της ΧΑ να καραδοκούν να τρυγήσουν το μίσος απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Με τον φαιδρό Λεβέντη να υπερπροβάλλεται ως προφήτης (!) και αξιόπιστος εκφραστής της ...κοινής λογικής...

Και με τους λαφαζανοαντάρσυους να φτιάχνουν "μέτωπο" και "κίνημα" με την Ραχήλ Μακρή, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα απολειφάδια του "εργ.αγώνα". Μόνο που αν ήταν λίγο (τόσο δα) ειλικρινείς θα ομολογούσαν ότι το "όχι μέχρι τέλους" που επαγγέλονται σημαίνει "όχι στο ΚΚΕ στο τέλος-τέλος"...

Όσο για σας κύριε Στάθη, και στη δήλωσή σας ότι είστε "κομμουνιστής" σας έχει απαντήσει ήδη ο Σαίξπηρ: "Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ