16 Αυγ 2015

Χαλκιδική: Κυνηγάνε κατασκηνωτές για να θησαυρίζουν οι ξενοδόχοι Στήριξη των κατασκηνωτών με κρατική μέριμνα, διαγραφή των προστίμων, έχει ζητήσει το ΚΚΕ

Χαλκιδική: Κυνηγάνε κατασκηνωτές για να θησαυρίζουν οι ξενοδόχοι
Στήριξη των κατασκηνωτών με κρατική μέριμνα, διαγραφή των προστίμων, έχει ζητήσει το ΚΚΕ

Με μια μεγάλης έκτασης επιχείρηση η αστυνομία προσπάθησε να αδειάσει τις παραλίες στη Σιθωνία, από κατασκηνωτές που μη έχοντας άλλη διέξοδο, επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για μια μικρή ανάπαυλα δίπλα στη θάλασσα. Σύμφωνα με καταγγελίες, ομάδα αστυνομικών αιφνιδίασε εκατοντάδες κατασκηνωτές που είχαν στήσει σκηνές στην περιοχή Τριστινίκα. Απειλήθηκαν με πρόστιμα και σύμφωνα με καταγγελίες, η επιδρομή της αστυνομίας έγινε μετά από υπόδειξη επιχειρηματιών. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο  ανέρχεται στα 300 ευρώ ανά άτομο.
Παράλληλα με την επιχείρηση της αστυνομίας, στον τοπικό Τύπο πληθαίνουν τα "ρεπορτάζ" για τη ζημιά που υποτίθεται ότι προκαλούν οι ελεύθεροι κατασκηνωτές στις επιχειρήσεις της περιοχής, όταν είναι γνωστό ότι και η πληρότητά τους έχει φτάσει σχεδόν στο 100% και οι τιμές τους είναι εξωφρενικά υψηλές. Το ενδιαφέρον των ξενοδόχων και κατά συνέπεια της αστυνομίας, εστιάζεται σε περιοχές όπως Τριστινίκα, Καβουρότρυπες, Πόρτο Κουφό, Αρετές, Αζάπικο και Κάστρο Τορώνης. Ας σημειωθεί επίσης πως με πληθυσμό 120.000, η Χαλκιδική φιλοξενεί αυτές τις μέρες περισσότερο από ένα εκατομμύριο επισκέπτες στις οργανωμένες επιχειρηματικά υποδομές της περιοχής. Γεγονός που με τίποτα δεν δικαιολογεί τις διαμαρτυρίες των ξενοδόχων για τις 200 σκηνές στην Τριστινίκα και άλλες 300 στις Καβουρότρυπες.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ με ερώτηση βουλευτών του πριν από λίγες μέρες, είχε ζητήσει να υπάρξει η κατάλληλη  κρατική μέριμνα και στήριξη, και  να σταματήσει η ποινική δίωξη των κατασκηνωτών. Ζήτησαν επίσης να ακυρωθούν τα μέχρι σήμερα επιβληθέντα πρόστιμα.
Στο κείμενο της Ερώτησης, ανάμεσα σε άλλα σημειώνονταν:
«Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια άγριας λιτότητας λόγω των πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της διαμονής σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ή σε οργανωμένους από ιδιώτες χώρους κατασκήνωσης, επιλέγουν την ελεύθερη κατασκήνωση. Η σημερινή συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιδίδεται σε ένα σαφάρι βίαιης απομάκρυνσης, κατάσχεσης εξοπλισμού, και τσουχτερών προστίμων στους ελεύθερους κατασκηνωτές.
Ειδικά σήμερα, στη δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία, ενώ η κυβέρνηση θα έπρεπε με κρατική χρηματοδότηση και μέριμνα να διευκολύνει τους ελεύθερους κατασκηνωτές, με την οργάνωση των βασικών υγειονομικών υποδομών, στηρίζοντας τις ανάγκες του ελληνικού λαού για φθηνές διακοπές, πρωτοστατεί στην εφαρμογή της σχετικής αντιλαϊκής νομοθεσίας. Προβάλλει υποκριτικά το ενδιαφέρον της για την προστασία του περιβάλλοντος, ουσιαστικά για να προασπίσει τα συμφέροντα του τουριστικού κεφαλαίου».
Σημ: τα στοιχεία για την περιοχή αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα seleo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ