30 Αυγ 2015

Τι πίνουν εκεί στη "Νέα Σπορά"; Περί της θέσης για «αποδέσμευση από την ΕΕ»

 Τι πίνουν εκεί στη "Νέα Σπορά"; Περί της θέσης για «αποδέσμευση από την ΕΕ»


Διαβάσαμε, όχι με ιδιαίτερη έκπληξη είναι η αλήθεια, στο σάιτ της "Νέας Σποράς" (της γνωστής σελίδας-αδελφάκι του Εργατικού Αγώνα που τόσο πολύ αγαπάει το ΚΚΕ...) άρθρο με τίτλο «Γιατί εξαφανίστηκε η "αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση»; Με λίγα λόγια, το κείμενο των νεοσποριτών ασκεί κριτική στο ΚΚΕ διότι - ακούσατε, ακούσατε! - δεν βρήκε τη φράση «αποδέσμευση από την ΕΕ» στην πρόσφατη ομιλία του ΓΓ της ΚΕ Δ.Κουτσούμπα στο Σύνταγμα!! 

Στο τέλος της φιλοσοφημένης ανάλυσης της μάλιστα, η ΝΣ σημειώνει: «Τι να υποθέσουμε ως προς αυτήν την εξαφάνιση του αιτήματος της αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Ότι είναι μια τυχαία παράλειψη; Ότι είναι ένας υπερβολικός σχολαστικισμός της «Νέας Σποράς» ή ότι η ηγεσία προετοιμάζει μια άλλη θέση, την οποία θα τη δούμε σε ολοκληρωμένη μορφή στο άμεσο προσεχές μέλλον;»

Να υποθέστε ότι, εκτός από επιτηδευμένα σχολαστικοί (ξέρετε εσείς το λόγο) είστε και (επιτηδευμένα;) κακοί αναγνώστες. Διότι ο ΓΓ του Κόμματος μπορεί στην συγκεκριμένη ομιλία να μην ανέφερε επί λέξη τη φράση «αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση» αλλά είπε, μεταξύ άλλων:

«Είπατε να δοκιμάσετε την «πρώτη φορά Αριστερά», με τα σαγηνευτικά συνθήματα, που αποδείχτηκαν αέρας κοπανιστός. Οπως αέρας κοπανιστός αποδείχτηκαν τα συνθήματα περί τιμωρίας της διαφθοράς. Και αποδείχτηκαν αέρας κοπανιστός, ακριβώς γιατί στηρίζονταν σε λάθος παραδοχές. Σε στρατηγικές υποστήριξης του καπιταλιστικού δρόμου, που φέρνει κρίσεις και φτώχεια, εκμετάλλευση. Σε στρατηγικές υποστήριξης λυκοσυμμαχιών όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ»

Είπε επίσης: «Αλήθεια, τι απέγινε το παραμύθι της Ευρώπης που αλλάζει, μόνο και μόνο επειδή στην Ελλάδα έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί, αποκαλύφτηκε τελικά αυτό που χρόνια έλεγε το ΚΚΕ, ότι η ΕΕ είναι μία αντιδραστική, ιμπεριαλιστική συμμαχία, η οποία δεν αλλάζει, όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις ή γίνονται δημοψηφίσματα».

«Ποιοι εδώ και 25 χρόνια δίνουν «αριστερό» άλλοθι στην πορεία ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΕ και την ΟΝΕ, στην επίθεση στο σοσιαλισμό;» σημείωσε ο Δ.Κουτσούμπας αναφερόμενος στο Λαφαζανέϊκο και τις αριστερές του πλατφόρμες. 

Τα παιδιά της "Νέας Σποράς" όμως, σαν καλοί γκεμπελίσκοι, έμειναν μονάχα στην ομιλία του Γραμματέα στο Σύνταγμα. Δεν αναφέρθηκαν ούτε στην συνέντευξη του στην εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ", ούτε σε παρεμβάσεις στελεχών του Κόμματος στα ΜΜΕ, όπου αναφέρεται ρητά η θέση του Κόμματος για ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.. Αυτή η θέση προφανώς και δεν αλλάζει. 

Λέει σε συνέντευξη του στα "ΝΕΑ" ο Δ.Κουτσούμπας: «Υπάρχει λύση, αν ο λαός οργανωθεί κι αποφασίσει να ξεμπερδέψει με την αιτία του κακού, την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και την εξουσία της. Αν επιλέξει το δικό του δρόμο, για να πάρει τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια του, με σχεδιασμένη ανάπτυξη, κοινωνικοποίηση της οικονομίας που θα φέρει και αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους».

Στην ίδια πάλι συνέντευξη λέει: «Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη παραμένει στρατηγική επιλογή του ελληνικού κεφαλαίου και γίνεται με όρους ανισοτιμίας και πολύπλευρων εξαρτήσεων, που υπάρχουν αντικειμενικά σε τέτοιες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες». 

Αν δεν τους φτάνει ο Δ.Κουτσούμπας, τους καλούμε να δουν και την συνέντευξη στη ΕΡΤ του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ Μάκη Παπαδόπουλου όπου μεταξύ άλλων λέει: «Καλούμε το λαό να οργανώσει την πάλη του για να καταργηθεί η μήτρα που γεννάει τα μνημόνια, η τάξη των καπιταλιστών και η ΕΕ».

Δε νομίζετε πως παρατράβηξε η αστειότητα των επιχειρημάτων σας αξιότιμοι κύριοι της "Νέας Σποράς";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ