18 Σεπ 2015

ΠΟΤΑΜΙ Το λέει και το ξαναλέει ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά του κεφαλαίου

ΠΟΤΑΜΙ
Το λέει και το ξαναλέει ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά του κεφαλαίου


Σε μια σειρά από συνεντεύξεις που έδωσε τις τελευταίες ώρες πριν από τις εκλογές, ο Στ. Θεοδωράκης φρόντισε να διαφημίσει στα μονοπώλια τη χρησιμότητα του κόμματός του: «Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που εμφάνισε πλήρη ηγετική ομάδα (...) Οκτώ εμπειρογνώμονες και συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία και τα μεγάλα προβλήματα της χώρας».
Προτάσεις όπως:
-- «Πλήρης ενοποίηση του (σ.σ. ασφαλιστικού) συστήματος με άμεση ένταξη όλων σε ένα ενιαίο Ταμείο, με τους ίδιους όρους, χωρίς εξαιρέσεις. Με εισφορές ανάλογα με το εισόδημα - και για τους αυτοαπασχολουμένους. Με βασική σύνταξη από τον κρατικό προϋπολογισμό, αναλογική σύνταξη σε ανταποδοτική βάση, και επικουρική σύνταξη πλήρως ανταποδοτική χωρίς ελλείμματα και επιχορηγήσεις».
-- «Μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων σε βάθος πενταετίας στο 20%». «Μηδενική φορολογία για 3 χρόνια για νέες επιχειρήσεις». «Κίνητρα για μετεγκατάσταση επιχειρήσεων στην Ελλάδα». «Επιδότηση πρόσληψης με μείωση φορολογίας μετά από την πρώτη περίοδο».
-- «Να προχωρήσουν χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση οι εκκρεμούσες επτά αποκρατικοποιήσεις, ήτοι: 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Το 51% και εν συνεχεία το 16% του ΟΛΠ. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. ΔΕΣΦΑ. Αστέρας Βουλιαγμένης. Πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού. Ιππόδρομος».
-- «Επαναπατρισμός μη φορολογημένων κεφαλαίων του εξωτερικού με πλήρη φορολόγησή τους χωρίς όμως πρόστιμα ή ποινικές ευθύνες».
-- Το κράτος «να περιορισθεί σε ρόλο επιτελικό και ρυθμιστικό» με «απελευθέρωση αγορών και, ιδιαίτερα, των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών» κ.ά.
Θέσεις βγαλμένες κατευθείαν από το συρτάρι μονοπωλιακών ομίλων και εργοδοτικών οργανώσεων...
Αλλωστε, αυτούς τους όρους θα βάλει για να στηρίξει την όποια κυβέρνηση από Δευτέρα: «Δεν πιστεύω ότι η ΝΔ θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν νομίζω ότι θέλουν (...) Εμείς προτιμούμε να συνεργαστούμε με αυτόν που θα αποδεχθεί τους όρους που θα του θέσουμε». Μοιάζει να έδειξε, πάντως, μια... προτίμηση, λέγοντας ότι από όσα έγιναν στο επτάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, «ο κ. Τσίπρας έχει πάρει τα μαθήματά του».
Στην ίδια βάση σύγκλισης πάνω στα ζητούμενα των μονοπωλίων, ο Στ. Θεοδωράκης ζητά «οι πολιτικοί αρχηγοί που ψήφισαν τη συμφωνία, να καθίσουν την Κυριακή το βράδυ και να κάνουν μια καινούρια πολιτική συμφωνία (...) να συμφωνήσουν στη δημιουργία μιας ομάδας κι ενός προγράμματος που θα περιλαμβάνει και μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο μνημόνιο. Πρέπει να συμφωνήσουμε από τώρα ότι θα έχουμε σταθερή κυβέρνηση και δεν θα βγούμε στα πεζοδρόμια και να πετροβολάμε την κυβέρνηση»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ