8 Σεπ 2015

Ανοιχτή επιστολή σε κάθε φίλο ριζοσπάστη και αριστερό αγωνιστή

 Ανοιχτή επιστολή σε κάθε φίλο ριζοσπάστη και αριστερό αγωνιστή


Αγαπητέ φίλε ριζοσπάστη, αριστερέ αγωνιστή,
Απευθύνομαι σε σένα, έναν συνειδητοποιημένο αριστερό αγωνιστή, όπως κι αν βρίσκεσαι, ανένταχτος ή ενταγμένος ή απογοητευμένος και αποστρατευμένος και στέκεσαι ακόμη προβληματισμένος και αναποφάσιστος, να σου πω πως σ' αυτές τις κρίσιμες - για το λαό και την πατρίδα μας - εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, πρέπει πολύ να προβληματιστείς για το πού θα οδηγήσεις και πού θα κατευθύνεις την ψήφο σου.

Απευθύνομαι σε σένα που τώρα νιώθεις προδομένος από την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πίστεψες στα ψεύτικα και «ελπιδοφόρα» προεκλογικά της συνθήματα και υποσχέσεις και στις μετεκλογικές προγραμματικές της δηλώσεις.

Απευθύνομαι σε σένα που είδες τις προσδοκίες σου να γκρεμίζονται όταν έπεσαν οι μάσκες και διαπίστωσες ότι η «πειστικά» διατυπωμένη υπόσχεση που σου έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά και μετεκλογικά, για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, μετατράπηκε στη δέσμευση της κυβέρνησής του προς την ΕΕ για την εκπλήρωση όλων των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας μας και μάλιστα στο ακέραιο. Η δέσμευση αυτή βρίσκεται διατυπωμένη στη συμφωνία της 20ής του Φλεβάρη, την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση του ενιαίου ακόμη ΣΥΡΙΖΑ και την οποία μάλιστα ουδέποτε γνώρισε επαρκώς το ελληνικό Κοινοβούλιο, αφού η κυβέρνηση ουδέποτε την έφερε στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί (την ίδια ώρα που ψηφιζόταν από τα κοινοβούλια άλλων χωρών της Ευρωζώνης). Η συμφωνία αυτή αποτέλεσε το πρόπλασμα και την εμβρυική μορφή του 3ου «αριστερού» εφιαλτικού μνημονίου που ακολούθησε.

Αγαπητέ φίλε ριζοσπάστη, αριστερέ αγωνιστή,
Απευθύνομαι σε σένα που απογοητευμένος προβλέπεις ότι όλα τα κόμματα του «Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού» («Ε.Π.»), τα οποία αν και τώρα προεκλογικά αναλώνονται σε «στημένους» καυγάδες, ότι όπως προεκλογικά ομονοούντα ψήφισαν στις 14-8-2015 με τη μεγάλη κοινοβουλευτική (αλλά όχι και κοινωνική) πλειοψηφία των 222 βουλευτών του «Ε.Π.» την 3η «αριστερή» δανειακή σύμβαση, έτσι και πάλι μετεκλογικά θα έλθουν να κυβερνήσουν και να ψηφίσουν. Θα έλθουν να ψηφίσουν τους δεκάδες εφαρμοστικούς νόμους του 3ου «αριστερού» μνημονιακού (ως αναγκαστικά, μάλιστα, προαπαιτούμενα για την εκταμίευση μέρους και όχι του όλου της 1ης δόσεως). Οι εφαρμοστικοί δε αυτοί νόμοι γίνονται επαχθέστεροι γιατί έρχονται να προστεθούν στις εκατοντάδες άλλους εφαρμοστικούς νόμους του 1ου και 2ου μνημονίου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι φυσικά παραμένουν ισχυροί και ισχύοντες, αφού κανέναν από αυτούς δεν κατήργησε η επί 7 μήνες κυβέρνηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.

Αγαπητέ φίλε ριζοσπάστη, αριστερέ αγωνιστή,
Εσύ που τώρα αναζητάς το νέο σου καταφύγιο ελπίδας και προοπτικής στη ΛΑΕ, στη μέχρι χτες δηλαδή «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήσου αν η έξοδος της χώρας μας μόνο από την Ευρωζώνη - και όχι και από την Ευρωπαϊκή Ενωση - με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, όπως η ΛΑΕ προτείνει, μπορεί να αποτελέσει μια ριζοσπαστική διέξοδο της χώρας μας από την καπιταλιστική οικονομική κρίση.

Αναρωτήσου αν μέσα στην ΕΕ, η οποία έχει κυρίαρχη ιδεολογία της τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, με τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα χέρια των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, υπάρχει λύση για το λαό μας.

Αναρωτήσου και σκέψου πώς η χώρα μας θα μπορούσε να οδηγηθεί στην έξοδο από την κρίση, αφού η παραμονή της στην ΕΕ θα την υποχρέωνε και πάλι να εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της, όπως αυτές απορρέουν από αυτήν, υποχρεώσεις που και πάλι θα οδηγήσουν στη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων. Αλλωστε και σήμερα, σε χώρες εκτός Ευρωζώνης αλλά εντός της ΕΕ, εφαρμόζονται τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται και στις εντός της Ευρωζώνης και εντός της ΕΕ χώρες.

Αγαπητέ φίλε ριζοσπάστη, αριστερέ αγωνιστή,
Τώρα που έχεις την πείρα και την ωριμότητα να κρίνεις και να αποφασίσεις ποια κόμματα σου λένε την πραγματική αλήθεια και ποια προσπαθούν να σου καλλιεργήσουν και πάλι ψεύτικες προσδοκίες και αυταπάτες, ψήφισε τώρα, για πρώτη φορά, και συμπορεύσου με το ΚΚΕ.

-- ΨΗΦΙΣΕ τώρα ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που δεν ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ στη Βουλή το 1993, τη συνθήκη που αποτέλεσε τη μήτρα που γέννησε όλα τα μνημόνια που ακολούθησαν και επιβλήθηκαν στη χώρα μας και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

-- ΨΗΦΙΣΕ τώρα για πρώτη φορά ΚΚΕ, παρά τις όποιες μικρές ή μεγαλύτερες διαφωνίες που μπορεί να έχεις μαζί του. Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα (και όχι αφήγημα) εξόδου της χώρας μας από την καπιταλιστική κρίση, διατυπωμένο από χρόνια, επιστημονικά τεκμηριωμένο και διαχρονικά επίκαιρο.

-- ΨΗΦΙΣΕ τώρα για πρώτη φορά ΚΚΕ, για να γίνει πιο δυνατό. Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση και στήριξη στους αγώνες σου. Γιατί το ΚΚΕ, τα κέρδη που αποκομίζει από τους λαϊκούς αγώνες στους οποίους πρωτοστατεί και υποστηρίζει, τα πιστώνει στο λαό μας.

-- ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΟΥ τώρα με το ΚΚΕ και δυνάμωσε τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία, για να ανοίξει τώρα ο δρόμος της συνολικής ανατροπής και της ελπίδας.

-- ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΟΥ τώρα με το ΚΚΕ και δυνάμωσε τον αγώνα του για την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας, για να πάρει ο λαός μας στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας.

-- ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΟΥ τώρα με το ΚΚΕ, για να γίνουμε εμείς ο εφιάλτης των πιο εφιαλτικών σχεδίων που η οικονομική ολιγαρχία της χώρας μας εξυφαίνει εναντίον του λαού μας, για να μπορέσουμε να δούμε τα όνειρά μας να ανθίζουν μέσα στους κόκκινους ορίζοντες του φωτεινού μέλλοντός μας, που κι αν κι εμείς το θελήσουμε, μπορεί να γίνουν πραγματικότητα!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Λίτσα Ηλία Ξηρουχάκη
(συνταξιούχος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ