16 Σεπ 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Με σημαία την «καθημερινότητα» συγκαλύπτει τις αιτίες των λαϊκών προβλημάτων

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με σημαία την «καθημερινότητα» συγκαλύπτει τις αιτίες των λαϊκών προβλημάτων
Και πλασάρει, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, το παραμύθι της «βελτίωσης» του μνημονίου μέσα από την εφαρμογή του...


Στην ανάγκη του κεφαλαίου οι αστικές πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν πάνω στις αναδιαρθρώσεις και να τις «τρέξουν» από κοινού, επιβάλλοντας τάχιστα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για την αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, στάθηκε και χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε, λανσάροντας ταυτόχρονα το κόμμα του ως καταλληλότερο να διαχειριστεί τις προτεραιότητες των μονοπωλίων.
Ενδεικτικά, μιλώντας στο «Βήμα fm» είπε μεταξύ άλλων: «Εδώ υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση, μια σκληρή πραγματικότητα. Μπορεί να υπάρχουν καλύτεροι, αλλά η τύχη το έφερε και ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του Τσίπρα και εμένα (...) Μόνο με τις μεταρρυθμίσεις θα υπάρξει περιθώριο βελτίωσης της συμφωνίας, αλλά ο Τσίπρας δεν πιστεύει σ' αυτές». Εκτός των άλλων, δηλαδή, επανέλαβε το παραμύθι που από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ πλασάρουν στο λαό περί απεμπλοκής από το μνημόνιο και «λείανσης» πτυχών του... μέσα από την εφαρμογή του!
Διόλου τυχαία, καθώς κινούνται στην ίδια στρατηγική βάση, αυτή της εξυπηρέτησης των αναγκών των εγχώριων μονοπωλίων εντός ΕΕ και ευρώ, ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε να αναζητά «συναίνεση» από ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, και επανέλαβε ότι «αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα πάω πρώτα στον Αλ. Τσίπρα, για το σχηματισμό κυβέρνησης».
Επιπλέον, μιλώντας χτες στο «Mega», απαρίθμησε ως κεντρικά ζητήματα στα οποία πρέπει να συγκλίνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξουν σε μια «προγραμματική συμφωνία», την κατάρτιση σφικτού «δημοσιονομικού προϋπολογισμού», την αντιμετώπιση της «γραφειοκρατίας» για την προσέλκυση «επενδύσεων», το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων, τη συνταγματική αναθεώρηση.
Αποπροσανατολιστικές κοκορομαχίες και «καθημερινότητα»
Στο μεταξύ, βέβαια, ανεβάζουν και τους τόνους της δικομματικής προεκλογικής κοκορομαχίας, επιδιώκοντας καθένας για τον εαυτό του την πρώτη θέση ώστε να στηθεί κυβέρνηση με κορμό τον ίδιο.
Σε αυτή τη βάση, σχολιάζοντας στη Γραμματεία Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ το νέο Σχέδιο Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ενταφίασε το περίφημο "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης", δίνει τώρα στη δημοσιότητα ένα άλλο (το... παράλληλο) "σχέδιο προγράμματος" για την "κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες". Βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε μια ομολογία ψεύδους, εξαπάτησης, ανικανότητας και αποτυχίας τόσο στη διακυβέρνηση, όσο και στη διαπραγμάτευση».
Παραπέρα, στη ΝΔ εστιάζουν την κριτική τους και στα λεγόμενα θέματα «καθημερινότητας του πολίτη», σε οξυμένες καταστάσεις, που αποκόβουν βέβαια από τη ρίζα τους, την αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου και των λυκοσυμμαχιών του. Σε αυτό το πλαίσιο, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ «για τη συγκέντρωση παράνομων μεταναστών σε συνοικίες της Αθήνας», καταλογίζει «ανεπάρκειες» και «ανευθυνότητα» στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γιατί «έστειλαν προς τα έξω την εικόνα μιας χώρας ξέφραγο αμπέλι, με αφύλακτα σύνορα». Κάνει «γαργάρα» βέβαια τις πραγματικές ευθύνες των λυκοσυμμαχιών του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή, στους οποίους δήλωναν «παρών» οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.
Παραπέρα, ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας της ΝΔ, Θ. Φορτσάκης, δήλωσε για τα κενά στα σχολεία: «Η επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διέλυσε και την Παιδεία καταγράφοντας μια ιστορική πρωτιά: Το κλείσιμο των σχολείων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα (...) Η απελθούσα κυβέρνηση ήταν τραγικά ανεπαρκής και στην Παιδεία, αφήνοντας στην τύχη τους χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς». Λες και έχει μνήμη χρυσόψαρου ο λαός και δεν βλέπει ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και στην Παιδεία δεν είναι «ανεπαρκής», αλλά η συνέχιση του αντιλαϊκού έργου των προκατόχων του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ