29 Οκτ 2015

Ήταν συνεργάτης των γερμανών επί Κατοχής ο Κωνσταντίνος Καραμανλής;

 Ήταν συνεργάτης των γερμανών επί Κατοχής ο Κωνσταντίνος Καραμανλής;


Ένα ενδιαφέρον στοιχείο έφερε στο φως της επικαιρότητας η διαδικτυακή ομογενειακή σελίδα "Το Καλάμι". Σύμφωνα με το "Καλάμι", φερόμενο ως απόρρητο έγγραφο της CIA ονοματίζει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως συνεργάτη των γερμανών επί Κατοχής που κατέδιδε εβραίους. Όπως αναφέρει το έγγραφο (του οποίου τη γνησιότητα ή μη δε γνωρίζουμε) η αποκάλυψη για το ρόλο του "εθνάρχη" Κ.Καραμανλή έγινε κατά τη δίκη του διαβόητου Ναζί Άντολφ Άιχμαν στο Ισραήλ το 1962.

Το εδάφιο του φερόμενου ως απόρρητου εγγράφου της CIA που αναφέρεται στον Κ.Καραμανλή είναι το εξής: 

"Ο Ισραηλίτης Ούτος έμπιστος της Υπηρεσίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, υπό την ιδιότητα του εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως προς παρακολούθησιν της Δίκης ΑΙΧΜΑΝ, έλαβε γνώσιν των αφορώντων τους Εβραίους της ΕΛΛΑΔΟΣ εγγράφων της Δικογραφίας, έλαβε δε γνώσιν και του συνημμένου Πίνακος των Ελλήνων Πρακτόρων των Γερμανών της Κατοχής και εις τον Πίνακαν τούτον ανέγνωσεν ιδίοις όμμασι και το όνομα του σημερινού Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ.ΚΩΝΣΤ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.- Ειδοποίησε - κατόπιν τούτου- την Κυβέρνησιν αρμοδίως.-

Ακολουθεί το έγγραφο όπως παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα "Το Καλάμι".


Revolution Now!: Μέχρις ότου πιστοποιηθεί η γνησιότητα του εγγράφου και των πληροφοριών που αυτό εμπεριέχει δεν υιοθετούμε καμία θέση, ούτε κατηγορία. Περιμένουμε ωστόσο με ενδιαφέρον κάποια επίσημη αντίδραση, θέση, άποψη από το Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Καραμανλής". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ