18 Νοε 2015

Πόλεμος πολιτισμών

Πόλεμος πολιτισμών


Υποτίθεται ότι ο Κίσινγκερ ποτέ δεν είπε ότι ο ελληνικός λαός για να κυβερνηθεί  πρέπει να πληγεί στις πολιτιστικές του ρίζες.
Θα ήταν πράγματι εντυπωσιακό να το είχε πει αναφερόμενος ειδικά στον ελληνικό λαό. Το να πληγούν οι πολιτιστικές ρίζες, είναι αναγκαια συνθήκη για να κυβερνηθεί από τους ιμπεριαλιστές κάθε λαός, όχι μόνο ο ελληνικός.
Εν πάση περιπτώσει, τώρα μας προέκυψε κι άλλος πολιτιστικός διακορευτής.
Είναι γνωστό ότι οι «εταίροι» θέλουν να «εμφυσήσουν στους έλληνες κουλτούρα πληρωμών». Όμως απ’ ό,τι φαίνεται κάποιος εκπρόσωπος  των εταίρων το πήγε και παραπέρα κάνοντας λόγο για «κουλτούρα φόβου».
Σύμφωνα, τουλάχιστον, με όσα αναφέρονται εδώ, από το ραδιόφωνο του Real fm ακούστηκε για μια μόνο φορά, ότι  στη διάρκεια των «διαπραγματεύσεων» για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ εξήγησε ως εξής την επιμονή της πλευράς που εκπροσωπεί: « Γιατί θέλουμε να αποκτήσει ο Έλληνας κουλτούρα φόβου!»
Δεν μας είπε βέβαια κάτι το άγνωστο ο «εταίρος»…
Στις διαδηλώσειος του ΠΑΜΕ ηχούν συνεχώς τα συνθήματα:
ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΠΑΛΗ
και
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΣΥ
Κατά κάποιο τρόπο δεν ξέρουμε καν αν την είπε στ’ αλήθεια αυτή την αλήθεια ο «εταίρος», προσωπικά δεν τον άκουσα, μα κι αν την είπε, είναι πάλι βέβαιο ότι σε λίγο καιρό θα εμφανιστούν αναλύσεις που θα βεβαιώνουν ότι κανένας εταίρος δεν είπε κάτι τέτοιο ποτέ.
Όπως και να ‘χει το πράγμα, μια που ο πόλεμος που αντιμετωπίζουμε είναι μεταξύ  άλλων και πόλεμος «κουλτούρας», πολιτισμού, μπορούμε να αφιερωσουμε ένα – δυο  τραγουδάκια στην κουλτούρα των «εταίρων», την συνοψιζόμενη στο σχήμα ΧΡΗΜΑ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΗΜΑ κι ακόμη πιο στεγνά στο σχήμα ΧΡΗΜΑ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΗΜΑ, τη ριζωμένη στις καλύτερες αποικιοκρατικές και εν γένει ιμπεριαλιστικές παραδοσεις.
Παίχτε τα δυνατά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ