6 Νοε 2015

Η τακτική των ΝΑΖΙ

 Η τακτική των ΝΑΖΙ

    


    Είναι γνωστή η μέθοδος των φασιστικών κομμάτων να διεισδύουν σε συλλόγους φιλάθλων, σε εθνικοτοπικούς συλλόγους και σε διάφορους άλλους πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους. Αυτή η προτίμηση των φασιστικών κομμάτων να ξεδιπλώνουν την εθνικιστική τους δράση σ' αυτούς τους συλλόγους δεν είναι καθόλου τυχαία. Οφείλεται ακριβώς στη φύση και τον χαρακτήρα αυτών των συλλόγων που με βάση τα καταστατικά τους δεν έχουν διεκδικητικό χαρακτήρα, δεν εκφράζουν με οργανωμένο τρόπο αιτήματα ταξικού περιεχομένου και δεν αναπτύσσουν κανένα ουσιαστικό πολιτικό προβληματισμό στα μέλη τους γύρω από τις αιτίες και τους υπεύθυνους των προβλημάτων.

    Έτσι εξηγείται γιατί αποτελούν προνομιακό πεδίο δράσης των φασιστικών ομάδων. Μέσα σ' αυτούς τους συλλόγους μπορούν να καλλιεργούν και εν συνεχεία να αξιοποιούν τον φανατισμό με συγκεκριμένες χουλιγκάνικες και τραμπούκικες ενέργειες που όχι μόνο δεν προάγουν τους σκοπούς αυτών των συλλόγων, αλλά δίνουν και την δυνατότητα συκοφάντησης αυτών των συλλόγων από τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς του αστικού κράτους.

   Τελικά η όλη δράση των φασιστικών ομάδων, που δουλεύουν υπόγεια με την μάσκα του φωνακλά "φίλαθλου", ή του ένθερμου "πατριώτη" σ' αυτούς τους συλλόγους, αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό από φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας και ταυτόχρονα καλλιεργεί στα στερημένα ταξικού κριτηρίου λαϊκά στρώματα την πεποίθηση ότι ο τραμπουκισμός αποτελεί εναλλακτική πολιτική πρακτική και ότι δήθεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα χωρίς να θιχτεί η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των καπιταλιστών και προωθεί τους στόχους των συμμαχιών τους.

   Επομένως αποτελεί επιτακτικό καθήκον για τα υπόλοιπα μέλη αυτών των συλλόγων να περιφρουρούν την δράση και την δημόσια εικόνα των συλλόγων τους, να ενημερώνουν και να αποτρέπουν τα ανυποψίαστα μέλη από φασιστικές ενέργειες και κηρύγματα με στόχο την απομόνωση των φασιστικών πυρήνων.

Ευάγγελος Δανέζης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ