12 Φεβ 2016

ΙΣΡΑΗΛ Εφοδοι και κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων

ΙΣΡΑΗΛ
Εφοδοι και κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων

Από κατεδαφίσεις σπιτιών στη Δυτική Οχθη
Από κατεδαφίσεις σπιτιών στη Δυτική Οχθη
Associated Press
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Την τακτική εφόδων σε χωριά της Δυτικής Οχθης και της κατεδάφισης σπιτιών και μαντριών δεκάδων οικογενειών Παλαιστινίων στην Κοιλάδα του Ιορδάνη συνέχισαν και χτες οι ισραηλινές κατοχικές αρχές, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να «μονομαχεί» με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, κατηγορώντας τον Παλαιστινιακό λαό για «κουλτούρα θανάτου» και για προσπάθειες «καταστροφής» του ισραηλινού κράτους.
Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, χτες νωρίς το πρωί, οχήματα μεταφοράς Ισραηλινών στρατιωτών και μπουλντόζες εισέβαλαν σε παλαιστινιακά χωριά της περιοχής Τουπάς της Δυτικής Οχθης, στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, ισοπεδώνοντας επτά σπίτια και άλλα 35 μαντριά και βοηθητικά κτίρια, εκτοπίζοντας από τις εστίες τους τουλάχιστον επτά νοικοκυριά. Η τακτική της εισβολής και κατεδάφισης αυθαίρετων σπιτιών και κτισμάτων που αναγκάζονται να φτιάχνουν εκατοντάδες φτωχοί Παλαιστίνιοι, που διώχνονται από τη γη τους, είναι υπόθεση παλιά... Ας σημειωθεί ότι μόνο μέσα στην τελευταία βδομάδα του Γενάρη, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές κατεδάφισαν 42 σπίτια και κτίρια Παλαιστίνιων Βεδουίνων, ξεσπιτώνοντας 168 άτομα, εκ των οποίων τα 94 παιδιά και έφηβοι. Στόχος τους είναι η κατάληψη στρατηγικών περιοχών της Κοιλάδας του Ιορδάνη ώστε να τις συμπεριλάβουν και να τις ενώσουν με άλλα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.
Νωρίτερα χτες, στο Μπέιτ Ντούκου, που βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης της Ιερουσαλήμ, ξέσπασαν νέες συγκρούσεις από νέα προκλητική έφοδο Ισραηλινών στρατιωτών σε προσφυγικό καταυλισμό Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών Παλαιστινίων, εκ των οποίων δύο έφηβοι ηλικίας 17 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ