11 Φεβ 2016

ΓΣΕΕ-TOURS: Ταξίδια μακριά (…από τους εργαζόμενους)

 ΓΣΕΕ-TOURS: Ταξίδια μακριά (…από τους εργαζόμενους)

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποφάσισε να οργανώσει το επικείμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της οργάνωσης (Μάρτης 2016) στη Ρόδο. Και το ερώτημα είναι γιατί στη Ρόδο και όχι στο Καστελόριζο… ή ας πούμε στη Γαύδο; Οι προορισμοί αυτοί δεν παρέχουν τις ανέσεις που είναι μαθημένοι οι καρεκλοκένταυροι του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού… 
Εικόνα 1: Αλεξανδρούπολη, πρωί της 23/3/2013.
Η αίθουσα που διεξάγεται το 35ο συνέδριο της ΓΣΕΕ,
την ώρα των εργασιών…
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργατοπατέρες με τη στάση τους προκαλούν  τους εργαζόμενους. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Ρόδο συνεχίζονται τα ταξιδάκια αναψυχής για τους τουρίστες «αντιπροσώπους» του συμβιβασμού και της συναλλαγής. «Εργατικά» συνέδρια μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, που υποτίθεται  ότι εκπροσωπούν, μακριά από εκεί που καίει η φωτιά των μαζικών κινητοποιήσεων, σε αίθουσες γεμάτες άδειες καρέκλες, δεν είναι παρά βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Εικόνα 2: Μάης 2013. Η αίθουσα διεξαγωγής του
28ου Συνεδρίου του ΕΚΑ, μετά την αποχώρηση των
ταξικών δυνάμεων καταγγέλλοντας τον πλήρη
εκφυλισμό των διαδικασιών…

Την ώρα που η εργατική τάξη της χώρας μας παλεύει να σταθεί όρθια και να αντιμετωπίσει τη βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σχεδιάζει διακοπές… Αφού δούλεψαν σκληρά τόσα χρόνια για να αποπροσανατολίζουν τους εργάτες, ξερνάνε για μια ακόμα φορά την περιφρόνησή τους για ότι έχει σχέση με τους ταξικούς αγώνες, για ό,τι ενώνει τους εργάτες ως τάξη απέναντι στην τάξη των καπιταλιστών.

Δεν θα τον βρείτε ποτέ στους αγώνες των εργαζομένων…

Οι εργάτες είναι αυτοί που μπορούν να πετάξουν από πάνω τους τις βδέλλες του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι εργάτες, συσπειρωμένοι με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μπορούν να βάλουν στην άκρη τους εργατοπατέρες που τους κρατάνε καθηλωμένους στην απογοήτευση, τη μοιρολατρία και την υποταγή. Να τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα: την περιφρόνηση.
Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ