2 Απρ 2016

Ρωσικές καταγγελίες για εξοπλισμό τζιχαντιστών από την Τουρκία

Ρωσικές καταγγελίες για εξοπλισμό τζιχαντιστών από την Τουρκία


HNΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--
Ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, κατέθεσε χτες το απόγευμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του διεθνούς οργανισμού συγκεκριμένα στοιχεία που τεκμηριώνουν, όπως σημείωσε, τον εξοπλισμό των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις «αρωγής».
Ο Ρώσος διπλωμάτης υπογράμμισε ότι μέρος των εξοπλισμών σε όπλα, πυρομαχικά και άλλο στρατιωτικό υλικό μεταφέρεται στους τζιχαντιστές χερσαία, μέσα σε φορτηγά που μεταφέρουν ενίοτε και ανθρωπιστική βοήθεια. Πρόσθεσε ότι μόνο πέρυσι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έδωσαν στους τζιχαντιστές εκρηκτικά συνολικής αξίας περίπου 1.900.000 δολαρίων, αναφέροντας ενδεικτικά ότι πήραν χιλιάδες τόνους υλών που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή εκρηκτικών και βομβών, όπως 2.500 τόνους νιτρικής αμμωνίας (αξίας 788.700 δολαρίων), 456 τόνους νιτρικού καλίου (468.700 δολάρια), γλυκερίνη (αξίας 102.500 δολαρίων), νιτρικό οξύ (34.000 δολαρίων) και 75 τόνους σκόνης σφαιριδίων αλουμινίου.
Στο μεταξύ, την αντίδραση για άλλη μια φορά του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, προκάλεσαν αμερικανικές δηλώσεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι υπάρχει συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας για την απομάκρυνση του Προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Ασαντ.
Διαψεύδοντας δηλώσεις του Αμερικανού ομολόγου του, Τζον Κέρι, που εμφανίζει την Πέμπτη η εφημερίδα «Al-Hayat», ότι υπάρχει «αμοιβαία κατανόηση, που ορίζει πως ο Ασαντ θα φύγει σε άλλη χώρα ως αναγκαία προϋπόθεση για τη μελλοντική ειρηνευτική διαδικασία», ο Λαβρόφ μίλησε για απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας. Αναφέρθηκε στις κοινές αποφάσεις που υπάρχουν στη λεγόμενη διεθνή Ομάδα στήριξης της Συρίας ότι «μόνο ο λαός της Συρίας θα αποφασίσει για την τύχη της χώρας σε όλες τις πτυχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ